Bitech İnşaat’ın alt yükleniciliğini üstlendiği Aslan Çimento Darıca Tesisi Yenileme Projesi’nde kullanılan PERI kalıp ve iskele sistemleri inşaat sürecinin yüzde 100 güvenli bir şekilde kısa sürede tamamlanmasını sağlıyor. 
Projede başarıyla kullanılan VARIO GT 24 Kolon Kalıbı Sistemi, TRIO Perde Kalıbı Sistemi, PERI UP Rosett Flex Demirci İskelesi, Merdiven Kulesi, Ağır Yük Kule İskelesi ve Çalışma Platformu sayesinde birçok avantaj sağlandı. Farklı yüksekliklere sahip H=9,0 m H=20 m H=8,50 m 18,20X22,40m ebatlı ağır döşemelerin tamamı 75 gün gibi kısa bir sürede tamamlandı. PERI UP iskele sisteminin yüksek yük taşıma kapasitesi ve üst seviye güvenlik özellikleri sayesinde çalışanlar sistemin kurulum ve söküm işlemlerini güvenli bir şekilde gerçekleştirdiler. PERI UP İş ve Çalışma İskelesinin kolay kurulum ve söküm özelliğiyle zaman verimli bir şekilde kullanıldı. PERI UP Flex iskele sisteminin, döşeme kalıpları için destek olarak kullanılmasının ve uygun maliyetli bir çözüm sunmasının yanı sıra farklı şekillerde kurulumunun mümkün olması şantiyede çok büyük kolaylık sağladı.

Mevcut çimento boru hattının kaldırılmaması sebebiyle özel RCS ve SRU kuşaklar ile köprü geçişi yapılıp üzerine 1,80mx1,0m ebatlarında ağır kirişler ve 25 cm kalınlığa sahip kirişli döşeme betonu döküldü. 

PERI İLE MAKSİMUM İŞ GÜVENLİĞİ

Bitech İnşaat, yapımı uzun sürmesi öngörülen Aslan Çimento Darıca Tesisi Yenileme Projesinin önemli yapılarından biri olan ön ısıtıcı binasını 2,5 ay gibi kısa bir sürede maksimum iş güvenliğini dikkate alarak tamamlamış bulunmakta. 

Kolonların istenen şekilde imal edilmesi için kullanılan VARIO GT 24 kolon kalıp sistemi ise bir yandan zamanın verimli bir şekilde kullanılmasını sağlarken diğer yandan da istenen kusursuz beton yüzey kalitesini elde etmek için optimum bir çözüm sundu. 

Projede kullanılan TRIO perde kalıp sistemi de yüksek beton basınç dayanımıyla hızlı ve güvenli bir şekilde imalat yapılmasına olanak sağladı.   

Projede ortaya çıkan sorunlarla ilgili verdiği destekle PERI’nin kendilerine pek çok çözüm sağladığını belirten Bitech İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. firma sahibi Bülent İmren şunları söyledi:

“Böylece karşılaşılan zorluklarla başa çıkabildik ve zamanı en verimli şekilde kullandık. Gerekli kalıp ve iskele sistemlerine kolay ve hızlı bir şekilde ulaşılabildiği için planlama yapmamız ve üretim çalışmalarına devam etmemiz kolay oldu.” Dedi.  PERI’nin sektörde en güvenli ve en verimli kalıp ve iskele sistemine sahip olduğunun altını çizen İmren, PERI ekibine desteklerinden dolayı teşekkür etti.