Ankara'da gerçekleştirdiği projelerle dikkati çeken Pasifik İnşaat, Next Level markası ile İstanbul'daki ilk projesini gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

"İSTANBUL'A DEĞER KATACAK BİR PROJE EN BÜYÜK HAYALİMİZDİ"

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) İstanbul Beşiktaş Ortaköy arsası için gelir paylaşımı modeliyle mart ayında gerçekleştirdiği ihaleyi 2 milyar 650 milyon TL toplam hasılat teklifiyle kazanan firma, İstanbul'daki ilk projesini Etiler girişindeki Jandarma Lojmanları'nın bulunduğu 19 bin 872 metrekarelik arsa üzerine kuracak.

İstanbul'da düzenlenen basın toplantısıyla projenin ayrıntılarını ve firmalarının geçtiğimiz yılki performansını anlatan Pasifik Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, sektöre girdikleri ilk yıldan beri İstanbul'un merkezinde konumlanacak ve megakentin mimari dokusuna değer katacak bir projeyi hayata geçirmeyi çok istediklerini ifade etti.

Eski Levent Jandarma Lojmanları’nın bulunduğu arsayı alarak olabilecek en iyi lokasyonda söz konusu hedeflerini realize etme fırsatı yakaladıklarını belirten Erdoğan, ihaleyi aldıkları Mart 2021'den bu yana proje ile ilgili heyecanlı bir çalışma içinde olduklarını söyledi.

"KENDİ ALANLARININ EN İYİLERİYLE ÇALIŞACAĞIZ"

Projeleri için mimarlarını, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında önemli başarılara imza atmış Tabanlıoğlu Mimarlık firması olarak belirlediklerini kaydeden Erdoğan, "Next Level Ankara’da olduğu gibi bu projemizde de geliştirme danışmanı olarak Servotel Danışmanlıktan hizmet alıyoruz. Kısacası daha önceki projelerimizde olduğu gibi İstanbul’daki ilk projemizde de kendi alanlarının en iyileri ile çalışmaya devam ediyoruz." dedi.

İstanbul projelerinin toplam arsa büyüklüğünün 19 bin 872 metrekare olduğunu, inşaat alanının ise yaklaşık 80 bin metrekare olarak planladıklarını aktaran Erdoğan, maksimum 15 kat olacak proje için her ayrıntıya ayrı bir önemle ele aldıklarını dile getirdi.

"ŞEHRİN KALBİNDE TERAS VE BALKONLU KONUT İLE OFİSLER OLACAK"

Erdoğan, projelerinin yüzde 85’inin konut, yüzde 15’inin de müstakil ofis ve perakendeden oluşacağını ifade ederek, "Daha ferah yaşam ve çalışma alanları yaratmak amacıyla tavan yüksekliğinin dört metreden yüksek olmasını planladığımız projemizde, hem konutlarımız hem de ofislerimiz teraslı ya da balkonlu olacak. Özetle İstanbul’un kalbinde yemyeşil, İstanbul manzaralı terasları ve balkonları olan konut ve ofislere imza atmaya hazırlanıyoruz." ifadelerini kullandı.

"2020 YILINI AÇIK ARA LİDER TAMAMLADIK"

Salgın şartlarına karşın 2020'yi büyük bir başarıyla tamamladıklarını söyleyen Erdoğan, "Merkez Ankara projemizle Emlak Konut GYO’nun Türkiye genelindeki tüm projeleri arasında 1 milyar 684 milyon TL değerinde hasılat ve bin 121 adet bağımsız bölüm satışı ile ciro ve satış adedi bakımından 2020’yi açık ara lider bitirdik." dedi.

Covid-19 ile yaşam alanlarındaki fonksiyonların daha da önem kazandığını dile getiren Erdoğan, bu sebeple Next Level Çayyolu, Merkez Ankara gibi projelerinin büyük ilgi gördüğünü ve projelerinde yılı 2,1 milyar TL’lik satış hasılatı ile kapattıklarını belirtti.

Fatih Erdoğan, Merkez Ankara projelerinin ilk etabında yaşamın Mart 2022’de, ikinci etabında ise Eylül 2022’de başlayacağını sözlerine ekledi. (AA)