YAPILARIN ANALİZİ VE GÜÇLENDİRİLMESİNDE AKILLI METODOLOJİLER DÖNEMİ BAŞLIYOR YAPILARIN ANALİZİ VE GÜÇLENDİRİLMESİNDE AKILLI METODOLOJİLER DÖNEMİ BAŞLIYOR

Covid-19 pandemisi nedeniyle birçok şirket kârlılık ve ciro anlamında sıkıntı yaşarken iklimlendirme sektörünün köklü firması Alarko Carrier, 2021 yılı cirosunu bir önceki yıla göre yüzde 60 artışla 1 milyar 264 milyon lira olarak açıkladı. Şirketin net kârı 72 milyon TL olarak gerçekleşirken özkaynakları da 498 milyon liraya ulaştı. Alarko Carrier'ın bu başarısının altında yatan en önemli neden ise sağlam mâli yapısı ve aldığı doğru finansal pozisyonların yanı sıra bu dönemi fırsata çevirme adına Ar-Ge faaliyetlerine hız vererek ürün gamını tamamlayacak projeler geliştirmesi oldu. 

PLM İLE YAŞAM DÖNGÜSÜ BOYUNCA ÜRÜN TAKİBİ 

2021 yılında verimli çalışma planları ve fabrikalarındaki ürün bazlı yatırımları sayesinde hem üretim hem de satış rakamlarını önemli ölçüde arttırdıklarını kaydeden Alarko Carrier Genel Müdürü Cem Akan, "Dünyadaki üretim sürecindeki trendleri de yakından takip ediyoruz. MRP, ERP ve CRM yazılımlarının son halkası olan PLM (Product Lifecycle Management) yazılımıyla, tasarım aşamasından başlayarak yaşam döngüsü boyunca ürünün takip edildiği bir sistem kullanıyoruz. Böylece tasarımını gerçekleştirdiğimiz ürünlerimizin tüm yaşamı boyunca izlenebilirliğini sağlayabiliyoruz" şeklinde konuştu. 

AR-GE VE İNOVASYON ODAKLI YATIRIM

2022 yılında da cirolarının yaklaşık yüzde 2'sini Ar-Ge yatırımlarına ayırdıklarını belirten Cem Akan,  pazarın ihtiyaçlarına uygun, katma değeri yüksek, ileri teknolojik ürünler ile sektöre öncülük yapmayı sürdüreceklerini söyledi. Mevcut ürünlerini sürekli geliştirmek amacıyla Ar-Ge tesislerinde TÜBİTAK ve üniversiteler ile ortaklaşa çalışmalar ve testler yaptıklarını öte yanda da Carrier'dan yapılan teknoloji transferleri ile ürünlerinde ciddi anlamda geliştirmeler elde ettiklerini ifade eden Akan, bu yıl da yatırımlarını Ar-Ge ve inovasyon odaklı yapmayı amaçladıkları söyledi.