İzmir'i Antalya'ya bağlayan güzergah üzerinde bulunan İzmir-Aydın Otoyolu'nun devamı olarak nitelendirilen Aydın-Denizli Otoyolu'nun temel atma töreni gerçekleştirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılım gerçekleştirdiği temel atma töreninde yaptığı konuşmada projenin Aydın-Denizli arasındaki seyahat süresini bir saat kısalarak 2 saat 15 dakikadan, 1 saat 15 dakikaya düşüreceğine işaret etti. Bu projenin Kapıkule'den başlayıp Marmara ve Ege Bölgeleri'ni kat ederek Akdeniz'e ulaşacak kesintisiz otoyol ağını tesis edecek son halka olmasına dikkat çeken Karaismailoğlu, projenin hayırlı olmasını diledi.

Kara, hava, deniz ve demir yollarında reform niteliğinde yapılan projelere vurgu yapan Karaismailoğlu, ülkenin her bir noktasını birbirine yaklaştırdıklarına dikkat çekerek ülkenin her bir noktasını birbirine yakınlaştırdıklarını dile getirdi. 

İKİ YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK

Denizli'nin, sanayi, ticaret, tarım ve ihracat merkezi olarak ürettiği katma değerin Aydın ile bu otoyolun sayesinde buluşacağına değinen Karaismailoğlu, her iki ilin de tarımsal ve sınai üretimin yanı sıra ülkenin önde gelen turizm merkezleri olmasını hatırlatarak turistik trafiğin geçiş noktası olan bölgenin ulaşım altyapısının İstanbul-İzmir Otoyolu ve İzmir-Aydın Otoyolu ile önemli ölçüde güçlendiğini kaydetti.

YILLIK TOPLAM 614 MİLYON LİRA TASARRUF SAĞLANACAK

Otoyol ağını Aydın ve Denizli üzerinden Antalya'ya kadar ulaştıracak çalışmalar neticesinde daha da güçleneceğini ve Pamukkale, Efes, Didim, Kuşadası gibi önemli turizm merkezlerine ulaşımın çok daha kolaylaşacağını vurgulayan Karaismailoğlu, bölgenin en önemli ihracat merkezi konumundaki İzmir Limanı'na, Denizli üzerinden sanayi ve tarım ürünlerinin daha kısa sürede nakledilmesinin sağlanacağını kaydetti. Aydın-Denizli Otoyolu'nun tamamlanmasıyla güzergahtaki seyahat süresinin azalarak yıllık toplam 614 milyon lira tasarruf edileceğini açıklayan Karaismailoğlu, 2 yıl içerisinde bitirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi. (AA)