Yaşam kalitesini artırmaya yönelik uygulamalara çok farklı çözümler sunabilen Serge Ferrari, mekanların konforunu arttıracak tasarımların gelişmesine fleksible ürün gruplarıyla da katkı sağlıyor. Serge Ferrari’nin çözümleriyle özgünlük kattığı projelerden biri de Merkez Ankara Projesi Satış Ofisi. TOKİ, Emlak Konut, Pasifik İnşaat ve Çiftay firmalarının iş birliğiyle hayata geçen Merkez Ankara projesinde, Serge Ferrari’nin FT381 kompozit cephe meshleri kullanıldı. 

Dış cephe kaplamalarında dekoratif ve güneşten korunmaya yönelik uygulamalar olan FT381 Kompozit Meshler, işlevi kadar estetik yönüyle de öne çıkan bir malzeme. Bugüne kadar birçok prestijli projede tercih edilen FT381 Kompozit Meshler ile Merkez Ankara Projesi Satış Ofisinin cephesinde güçlü bir tasarım etkisi sunuldu. Binayı saran katlanmış kabuk projenin önemli özellikleri arasında yer alıyor. Kumaş, gece ve gündüz binanın farklı bir görüntüsünü çizerken güneş ışığının gölgelenmesine izin veren bir malzeme olarak kullanılıyor. 

Merkez Ankara Projesi Satış Ofisine sundukları çözüm hakkında bilgi veren Serge Ferrari Türkiye Ülke Müdürü Burç Ekser, “Merkez Ankara projesi TOKİ, Emlak Konut, Pasifik İnşaat ve Çiftay firmalarının iş birliğiyle geliştirilen bir projedir. Yaklaşık 124 bin metrekare arazi üzerine inşa edilen proje; daire, rezidans ve ofislerden oluşmaktadır. Serge Ferrari olarak bizler projenin marka yüzü ve misafirlerin ilk ağırladığı yer olan satış ofisinin cephelerinde yer aldık. Projenin tasarımı Yazgan Mimarlık tarafından yapılmıştır. FT381 kompozit cephe meshlerimizle yer aldığımız satış ofisi cephe uygulamalarını, çözüm ortaklarımızdan Tensaform firması tamamlamıştır.” dedi.

Serge Ferrari kurulduğu 1973 yılından bu yana yenilikçi esnek kompozit malzemelerin tasarımı, üretimi ve dağıtımı konularında faaliyet gösteriyor. Merkezi ve fabrikalarının büyük bir bölümü Fransa’nın Lyon şehrine yakın La Tour du Pin bölgesinde bulunuyor. Endüstriyel malzemelerinin temelini oluşturan polyester ipliklerini ürettiği İsviçre’deki tesisiyle birlikte, İtalya’nın Ferrara bölgesinde Texyloop markası altında yüzde 100 geri dönüşüm üzerine faaliyet gösteriyor. Serge Ferrari daha iyi bir gelecek ve sürdürülebilir çevre için ürettiği esnek kompozit malzemelerle, 80’i aşkın ülkede 700’den fazla çalışanı ile pazar lideri olarak faaliyetlerine devam ediyor. Son birkaç yıldır halka açık bir şekilde yaşamını sürdüren marka, Paris borsasında işlem görüyor.