Daimler AG’nin küresel değişim stratejisi doğrultusunda 2020 yılının başında kurulan Mercedes-Benz Otomotiv Tic. Ve Hiz. A.Ş., Mercedes-Benz’in Otomobil ve Hafif Ticari Araçlar faaliyetlerine ek olarak Daimler’ın Küresel IT Çözümleri Merkezi’ni bünyesinde barındırıyor. 2020 yılında Mercedes-Benz, Premium otomobil segmentinde GLB, GLA, E-Serisi Sedan, E-Serisi Coupé, E-Serisi Cabriolet, S-Serisi Sedan ve EQC gibi çok sayıda yeni modelin Türkiye’de satışına başladı. Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar ise 2020 yılında Vito’nun satışına başlarken, Sprinter’ın da katkısıyla bu yıl da yolcu taşımacılığında önemli ölçüdeki pazar payını korumuş oldu. 

“MERCEDES-EQ MARKAMIZ İLE ELEKTRİKLİ ARAÇ PORTFÖYÜMÜZÜ GENİŞLETMEYE HAZIRLANIYORUZ”

2020 yılını, 15.617 adet satışla kapatarak 2019 yılına göre yüzde 58 artış yakalayarak toplam pazardan aldıkları payı geliştirdiklerin, belirten Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan;  Mart ayından itibaren Türkiye’de etkilerini gösteren pandemi koşullarına rağmen yeni model lansmanlarını aralıksız sürdürdüklerini ve dijitalleşme alanında markaları adına oldukça önemli yeniliklere imza attıklarını kaydetti. Bu konuda sektörün en başarılısı olduğuna inandıkları bayi ağlarını ve marka tutkunu çalışanlarının en önemli destekçileri olduğunu belirten Bekdikhan; 2020 yılında, yedi kişiye kadar genişletilebilen bir iç mekân sunan ilk SUV modeli Yeni GLB ile kompakt sınıftaki çeşitliliklerini daha da genişlettiklerinin altını çizdi Yeni teknoloji ve ürün markaları EQ altında sunulan, tamamen elektrikli ilk Mercedes-Benz modelleri EQC ile birlikte elektrikli alandaki değişim sürecini başlattıklarına vurgu yapan Bekdikhan;  Aralık ayında ise markalarının “Amiral Gemisi”, Yeni S-Serisi’nin satışa sunulması sayesinde, müşterilerini daha önce deneyimlemedikleri yenilik, güvenlik, konfor ve kalite ile buluşturduklarının altını çizdi.

 “Mercedes-Benz’in yeniliklerini yıl boyunca aralıksız sürdürmeyi planladıklarının altını çizen Şükrü Bekdikhan,  EQ markamız altında satışa sunacakları ikinci modelleri olan tamamen elektrikli EQA modellerini 2021’in ilk çeyreğinde Türkiye’de satışa sunmayı planladıklarının altını çizdi. Markamızın elektrikli yolculuğuna, teknoloji ve lüksün kombinasyonu olan EQS modelimiz ile yılın üçüncü çeyreğinde devam edeceklerini söyleyen Bekdikhan, bu modellerinin katkısıyla Premium binek otomobil markaları arasında elektrikli mobilitede çeşitliliği arttıracağını kaydetti.

“BENZERSİZ KONFOR VE TASARIMI İLE YENİ MERCEDES-BENZ V-SERİSİ MÜŞTERİLERİYLE BULUŞACAK

Hafif ticari araç pazarında 2020 yılında toplam 5.175 adetlik satış gerçekleştirdiklerinin altını çizen Mercedes-Benz Otomotiv Hafif Ticari Araçlar Ürün Grubu İcra Kurulu Üyesi Tufan Akdeniz, pandeminin etkisiyle yolcu taşımacılığı sektöründe araç stoklarının yenilenmesi ve sosyal mesafe önlemleri nedeniyle müşterilerinin filolarını gençleştirmeyi sürdürdüklerinin altını çizdi. 2021 yılında, mevcut durumun pandeminin seyrine göre devam edeceğini öngördiklerini kaydeden Akdeniz, Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar olarak 2021 yılındaki en önemli yeniliklerinin V-Serisi olacağını benzersiz konforu ve özel tasarımı ile Yeni V-Serisinin, yılın ilk çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulacağının altını çizdi. 

“KÜRESEL IT ÇÖZÜMLERİ MERKEZİ OLARAK 2021 YILINDA ÇALIŞMALARIMIZA YENİLERİNİ EKLEYECEĞİZ”

Daimler A.G.’nin Küresel IT stratejisi kapsamında, 2013 yılında Hoşdere’de kurulan Küresel IT Çözümleri Merkezlerinin, Almanya’dan Japonya’ya kadar uzanan 40’tan fazla ülkeye hizmet verdiğini kaydeden Mercedes-Benz Otomotiv Küresel IT Çözümleri Merkezi İcra Kurulu Üyesi Özlem Vidin Engindeniz, güçlü iş ortaklıklarıının ve tecrübeleriyle, Daimler bünyesinde Türkiye’den dünyaya 7/24 hizmet sunmaya devam edeceklerini kaydetti. SAP alanında Daimler AG’nin birçok lokasyonu için yazılım geliştirmenin yanı sıra sistem desteği ve bakım hizmeti de sunduklarının altını çizen Engindeniz, ortalama 50.000 kullanıcıya, 72 farklı sistem güncellemesi, 40’tan fazla proje, 42.000 problem çözümü ve 600’den fazla değişiklik isteği gibi SAP hizmetlerini verdiklerini kaydetti.