Makyol Gayrimenkul’un öne çıkan projeleri arasında yer alan Makyol Santral’de çalışmalar hızla ilerliyor.  Uzun ömürlü ve çevre dostu malzemelerle inşa edilen projenin detaylarını, Makyol İnşaat’ın Gayrimenkulden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kemal Şahismailoğlu ile konuştuk. 

Makyol Santral’de enerji gibi tüketim alanlarında verimliliği sağlayacak hangi çalışmalara yer verilecek?

“Örnek bir yaşam” için şekillenen Makyol Santral’de, özel bakım gerektirmeyen uzun ömürlü ve çevre dostu malzemeler kullanılıyor. İç mekânlarda, doğal kaynakların tüketimini en aza indiren ve eko-verimliliği artıran ürünler kullanıma sunuluyor. Dış cephelerde ise uzun ömürlü, doğal ve en az bakım gerektiren ürünler tercih ediliyor. Konut cepheleri için kullanılan insan sağlığına ve çevreye duyarlı ısı yalıtım sistemleri, güneş enerjisiyle desteklenen ısıtma ve yol aydınlatma sistemleri gibi detaylar doğaya verilen önemi tüm yaşantıya taşıyor. 

Makyol Santral’de kullanılacak yapı malzemelerin tercihinde hangi kriterlere dikkat edildi?

İyi bir yapı inşa etmek, ancak kalite ve müşteri odaklı bir anlayışla sağlanabilir. Önce iyi bir mimari planlama, sonra doğru ve kaliteli malzeme kullanımıyla devam eden bilgili ve deneyimli işçilikle uygulama gerektirir. Makyol, Türkiye’de 50 yılı aşkın alt yapı ve taahhüt alanında faaliyet gösteren bir marka. Alanında uzman böyle bir marka olarak, mevcut arazilerini değerlendirmek amacıyla kurduğu Makyol Gayrimenkul bünyesinde inşa ettiği projelerde kaliteden taviz vermeden çalışmalarına devam ediyor. Makyol Santral için teknik açıdan uzun ve detaylı bir ürün listesine sahibiz. Betonundan demirine, dış giydirmesinden daire içi tasarımına kadar hemen her kalemde Makyol kalitesinde ve uluslararası standartlarda işçiliğe imza atıyoruz.