39 yıllık deneyimi ile poliüretan sektörünün önde gelen şirketlerinden Kimpur, sürdürülebilirlik odaklı anlayışıyla daha iyi bir gelecek için çevreci ürün geliştirme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Kimpur, binalarda yüksek yangın dayanımı ve mükemmel ısı yalıtımı özellikleri ile güvenli ve sürdürülebilir yapılar elde edilmesine olanak sağlayan poliüretan köpük üretimi için KIMrigid® Sandviç Panel Sistemleri geliştirdi. Green PIR olarak da adlandırılan sistemi ile müşterilerine farklı panel tiplerini hızlı ve verimli bir şekilde üretme olanağı sağlayan Kimpur; çevre dostu, halojensiz, biyo bazlı Sandviç Panel sistemini Dubai’deki konferansta gerçekleştirdiği lansmanla ziyaretçilerinin ve sektör profesyonellerinin beğenisine sundu.

MART AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI MART AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

"SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ HALİNE GETİREREK ÇALIŞMALARIMIZA YÖN VERİYORUZ"

KIMrigid PIR Sandviç Panel Sisteminin sürdürülebilir ürün yönetimine katkıda bulunduğunu ve maksimum avantaj sağladığını vurgulayarak sektörde fark yarattığını ifade eden Rigid Ar-Ge Yöneticisi Emrah Akbaş şunları söyledi: “Tüm ürün tasarımlarımızda sürdürülebilirliği birinci önceliğimiz haline getirerek çalışmalarımıza yön veriyoruz. Tasarladığımız PIR sistem içeriğinde en az yüzde 20 biyo içerikli malzeme kullandık. Ürünün tamamı halojensiz yapıda ve geleneksel sistemlere göre çok daha düşük emisyona sahip.”
Mayıs 2017 tarihinden itibaren Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge Merkezi sertifikasına sahip olan Kimpur, sektöründe uzman 27 Ar-Ge çalışanı ile sürdürülebilir ve yüksek katma değerli ürünler üretmeye devam edecek.