Kastamonu Entegre, Türkmenistan’ın Aşkabat kentinde düzenlenen 9. Türk İhraç Ürünleri Fuarı’na katıldı. Dördüncü kez katıldığı fuarda, Reflection, Evogloss, Glossmax, Floorpan ve Rusya laminat parke serilerini beğeniye sunan marka, ürünlerini Orta Asya bölgesine taşıdı. Açılışını Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın yaptığı fuarda, iki ülke arasındaki ticaretin, karşılıklı yatırımların ve iş birliğin artırılmasının gerekliliği dile getirildi. Fuarda yer alan standları gezen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkmenistan Ticaret ve Dış Ekonomik İlişkiler Bakanı Amandurdu İşanov, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet, Kastamonu Entegre standına uğrayarak sergilenen ürün ve hizmetler hakkında bilgilendi. 

50 YILLIK TECRÜBESİYLE YURT DIŞI PAZARINDA BÜYÜYECEK

Kastamonu Entegre’nin Amerika’dan Çin’e 100’ün üzerinde ülkeye yaptığı ihracatla her yıl açık ara sektör birincisi olduğunu vurgulayan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, 2019 yılına yönelik hedeflerini şu sözlerle özetledi: 
 “Bu yıl, Türkiye’de yaptığımız üretimin yüzde 25-30’unu ihraç etmeyi, global olarak da toplam satış gelirlerimizin yüzde 60’ının yurt dışı operasyonlarından ve Türkiye’deki ihracat faaliyetlerimizden gelmesini hedefliyoruz. 50 yıllık tecrübemizle bu yıl yurtdışı pazarlarında büyümek de odaklandığımız konular arasındadır. İtalya ve Bulgaristan’daki tesislerimizin devreye girmesi ile Romanya ile birlikte Balkanlar ve Orta Avrupa’daki etkinliğimizi artırmayı planlıyoruz.” 

Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, Türkmenistan’da gerçekleştirilen Türk İhraç Ürünleri Fuarı vesilesiyle Orta Asya pazarına uzandıklarını belirtirken, iki ülke arasındaki ilişkilerin önümüzdeki süreçte artmasını dilediklerini açıkladı.