İSTANBUL (AA) - Kaleseramik Genel Müdürü Gedik, tasarımdan üretime giden yolda çevreci çözümler çalışarak, yeni nesillere daha iyi bir dünya bırakma amacıyla, geliştirici faaliyetlerini sürdürdüklerini açıkladı. Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO)’dan aldıkları ödülün, sürdürülebilir bir dünyaya yönelik çalışmalarında, motivasyon kaynağı olacağını ifade etti.

Kaleseramik, ÇEVKO’nun 4. Kez düzenlenen "2018 Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri"nde "Ahşap Ambalaj Malzemelerinde Tasarruf" başlıklı proje çalışmasıyla ödüllendirildi.

Kaleseramik, Granit Fabrikası Ambalaj ve Bakımlar Bölümü ile Yatırımlar ve Proje Bölümü'nün müştereken geliştirdiği "Ahşap Ambalaj Malzemelerinde Tasarruf" başlıklı proje çalışmasıyla, "Ambalaj Tasarımında Kaynak Azaltılarak Önleme Uygulamaları" branşında ödüle layık bulundu.

PROJE, DOĞAYA BİN TON DAHA FAZLA OKSİJEN KAZANDIRDI

Kaleseramik İkincil Üretimler Yöneticisi Burak Çakır ile Ambalaj Ünite Sorumlusu Resul Şen’in aldığı ödüle konu olan projeyle, ahşap sandık paletlerdeki tasarım, yeniden bir değerlendirmeye tabii tutularak, değiştirildi ve yüzde 55 daha az ağaca ihtiyaç duyan bir dizayn geliştirildi. 

Çam ağacının ortalama 15 senede yetişmesi hesabıyla, Kaleseramik’in ödüle layık bulunan projesinin, senede ortalama bin tona ulaşan bir oksijeni çevreye kazandırdığı hesaplanıyor.  Bununla birlikte, her seferde yüzde 18 daha fazla ürün taşıyan tasarımla, karbon emisyonunun da düşürülmesine katkıda bulunan proje, çevreye daha fazla oksijen sağlarken, daha az karbon emsiyonu ile daha az kirlilik yaratıyor. 
Kaleseramik Genel Müdürü Okan Gedik, yeni dönemde de, kurum politikalarının daha az su ve enerji tüketen, projelerin geliştirilmesi, sözleriyle özetlerken, “Yeni iş modellerimizde, birincil bakış açımız da bu çerçeveden oluyor” dedi. 

YARINLARA, KAYNAKLARI GELİŞTİREREK BIRAKMAK…

Gedik, Kaleseramik’in odaklandığı politikasının, sürdürülebilirlik yaklaşımıyla, kaynakların gelecek nesillere sadece korunarak da değil, geliştirilerek iletilmesini hedeflediklerini söyledi. Gedik, iş yapış süreçlerinin en başından sonuna kadar, çevreci çözümler üreterek, yarınlara, daha iyi bir dünya hedefiyle çalıştıklarını ifade etti.