Kalitesi ile isminden söz ettiren Isomat Yapı Kimyasalları’nın kristalize ürün grubunun Türkiye distribütörü olan Dekson Dış Ticaret A.Ş.’nin, hizmet verdiği alanlardan biri de havuz projeleri. Isomat ürünlerinin güvencesiyle havuzlarda su kaçaklarının önüne geçen markanın çalışmalarını, Dekson Dış Ticaret A.Ş. Kurucusu Kamil Melhemci ile konuştuk. 

Dekson Dış Ticaret hakkında bilgi verir misiniz?

Dekson Dış Ticaret A.Ş. olarak temellerimizi 2016 yılında attık. İnşaat sektörünü ilk önce inceledik ve sektördeki eksiklikleri bulmaya çalıştık. Bu eksiklikleri ararken de sektöre sağlayacağımız faydaların üzerinde durduk. ISOMAT bildiğiniz gibi yapı kimyasalları alanında zengin bir ürün gamına sahip. Öncelikle yaptığımız analizler sonucu tecrübelerimizi birleştirerek, markanın Aquamat Admix isimli su yalıtımında oldukça faydalı bu ürünün distribütörlüğüyle çalışmalarımıza başladık. Arkamıza ISOMAT kalitesini aldıktan sonra deneyimlerimizle bu ürünün sektörde daha fazla kullanılmasını sağladık. Sonra Anadolu’da bayilikler vermeye başladık. Bu arada AQUAMAT ADMIX, su yalıtımı alanında yoğun tercih edilen ürünlerden biri oldu.

Havuz projelerine hangi ürünlerinizle çözüm sunuyor, avantaj sağlıyorsunuz?

Havuzları yapım yöntemlerine göre sınıflandırıp, ayrı ayrı sistemler ile yalıtılmalarında fayda olduğunu düşünüyoruz. Askıda olan havuzlarda yapısal hareketlerin daha fazla olabileceğini öngörerek, Isomat firmasının Isoflex poliüretan veya Aquamat süper elastik sistemleriyle hareket edilmesi faydalı olacaktır. Toprak zemine oturan havuzlarda ise Aquamat serisi ürünleriyle doğru sonuçlar alınabilmektedir. Ancak özellikle toprak zemine oturan havuzlarda dışarıdan gelebilecek su sızıntılarına karşı, havuz betonarme uygulaması sırasında Aquamat Admix kristalize esaslı ürünün kullanılmasını da tavsiye ediyoruz.

Çözüm sunduğunuz havuz uygulaması projelerine örnek verir misiniz?

Aquamat Admix ile kristalize uygulama yaptığımız birçok projenin açık veya kapalı havuzlarında çalışmalarımız oldu.  Bu havuzlara, Isomat firmasının Isoflex poliüretan veya Aquamat serisi çimento akrilik esaslı ürünleriyle uygulamalar yaptık. Bu çalışmalardan biri de Çerkezköy Yarı Olimpik Yüzme Havuzu projesidir. 

Su yalıtımının havuz için önemi nedir?

Havuzlar için su yalıtımının iki yönde önemi olduğunu düşünüyoruz. Birincisi, içerisinde bulunacak olan basınçlı suyun havuz içerisinde tutulabilmesidir. Tabii bu durumda havuz kimyasalları ve klor gibi maddelere dayanıklı sistemlerin tercih edilmesi önemlidir. Aynı zamanda üzerine seramik ve benzeri uygulamaların yapılabileceği sistemler tercih edilmelidir. 
İkincisi ise; toprak alana oturan havuzlarda dışarıdan gelebilecek su ve nemin engellenmesi amacıyla yapılması gereken yalıtımdır. Aksi takdirde negatif yönden gelebilmesi muhtemel olan su ve nem, havuz içerisine pozitif yönden yapılmış olan izolasyona ters yönden etki edecek ve zamanla ayrışmalara sebep olacaktır. Ayrıca havuz betonarmesini koruma amacıyla da bu uygulama önem taşımaktadır.