2012 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren Anatek İskele, sektörünün önemli isimleri arasında yer alıyor. Yeniliğe önem veren marka, eğitim çalışmalarıyla sürekli kendini geliştirerek hedef kitlesine fayda sağlıyor. Yüksek malzeme envanteri ve profesyonel kadrosuyla ismini duyurmuş olan Anatek iskele, hem yurt içinde hem de yurt dışında önemli projelerde tercih ediliyor. 
Rafineri, enerji santrali ve benzeri fabrika ve endüstriyel tesislerin kurulum ve işletme aşamalarında ve havalimanı, köprü, stadyum, AVM ve benzeri bina ve sanat yapılarının inşası esnasında kendi malzemesi ya da müşterisinin malzemesiyle iskele kurum söküm hizmeti veren firma, hizmet kalitesiyle öne çıkıyor. 

Anatek İskele Genel Müdür T. Tolga Üstün, iskele sistemlerinin bir enerji santralı projesinin olmazsa olmazı olduğunu vurguladı. Bu tesislerin inşası ve işletme-bakım sürecinin sorunsuz olarak ilerleyebilmesi için tesisteki her bir ekipman ve tesisata güvenli bir şekilde ulaşabilmek ve o ekipman üzerinde güvenli bir şekilde çalışabilmek gerektiğini vurgulayan Üstün, bunun iskele ile mümkün olacağının altını çiziyor. Üstün, sundukları hizmetleriyle müşterilerine iskele malzeme stoku ve iskele kurulum personeli istihdamı yükünden kurtararak sadece kendi ana iş aktivitesine odaklandıkları, daha verimli bir operasyon içinde olmalarını sağladıklarını açıklıyor. 

İnşaat sektöründeki ölümlü kazaların önemli bir oranının çalışanın yüksekten düşmesiyle gerçekleşmesine dikkat çeken Üstün, bu durumda standartlara uygun olmayan malzeme ile standartlara uygun olmayan şekilde kurulmuş iskelelerin payının fazla olduğunu açıklıyor. Rezidans ve benzeri yüksek yapılarda sertifikalı malzemeleri ve profesyonel ekipleriyle kurdukları iskelelerin, yükseklikten bağımsız olarak aynı stabilite ve güvenlikte olması işin güvenli ve hızlı bir şekilde yapılmasını mümkün kıldığını dile getiren Üstün, “Yine bu tip projelerde de müşterimizi malzeme stok ve personel istihdamı yükünden kurtararak, ana işine odaklamasını sağlamak sunduğumuz avantajlardandır.” dedi.

Kolin Enerji’nin Soma Termik Santrali ve Odaş Enerji’nin Çan II Termik Santralı projelerinde montaj, işletme-bakım işlerinin parçası olarak iskele kurulum hizmeti verdiklerini aktaran Üstün, İstanbul Yeni Havalimanı İnşaatı Projesinde de iskele kurulumu gerçekleştirdiklerini söylüyor.  
Bu yıl da ülkemizdeki büyük projelerde yer almayı hem malzeme hem de personel sayılarıyla büyümeye devam etmeyi hedeflediklerini belirten Üstün, yurt dışı projelere de ağırlık vereceklerini sözlerine ekliyor.