Atatürk Kültür Merkezi projesine verdiğiniz hizmet hakkında bilgi verir misiniz? 

AKM projesi, bizim de yer almaktan mutluluk duyduğumuz ve çok emek verdiğimiz bir proje oldu. Bu projede, binanın tavanındaki işleri yapabilmek için, yerden yaklaşık 30 m yukarıda asma iskele kurulumu gerçekleştirildi. Yaklaşık 150 ton ağırlığındaki iskele, binanın çatısındaki çelik konstrüksiyona asıldı. İskele yerden kurulsaydı, yerde çalışma imkanı kalmayacağından yüklenici firmaya bu şekilde bir çözüm sunduk. Böylece hem yerdeki işlemlerin hem de tavandaki işlemlerin aynı anda yapılmasına olanak sağlandı. Yüklenici firma da çok ciddi zaman tasarrufu sağlamış oldu.  

Salgın, deprem gibi durumlarda yeni yapıların çok hızlı bir şekilde yapılmasına ihtiyaç duyulabiliyor. İnşaat yapımının hızlanmasında iskele sistemlerinin önemi nedir? Firmanız sistemlerinin iş yapım hızına katkısı nedir?

İskele, bir projenin başından sonuna kadar birçok aşamada kullanılıyor. Projelerin tamamlanma hızında çok önemli bir etken. Yaptığımız saha ziyaretlerinde yanlış malzeme seçimi, yanlış projelendirme gibi sebeplerden dolayı geciken, maliyeti artan çok fazla projeyle karşılaşıyoruz. Afix Türkiye olarak bizler, müşterilerimize optimum çözümü en uygun maliyetlerle sunmak için çok çaba sarf ediyoruz. Burada üç noktayı vurgulamak isterim. 

İlki ürünümüzün teknik özellikleri. Daha önce de belirttiğim gibi bizim ürünlerimiz, sahada az sayıda personelin rahatlıkla kurabileceği şekilde tasarlanmaktadır. Malzemelerin birbiri ile uyumu, ağırlıkları, hareketli parçaların tasarımları sürekli iyileştirilmektedir. Bu da kurulum için harcanan zaman ve işgücünü minimuma indirmektedir. İkinci konu ürünlerimizin çeşitliliği. Sahadaki ihtiyaçları çok iyi biliyoruz. İskele konusunda da uzman olduğumuz için bu ihtiyaçları gidermek adına ürünlerimizi sürekli geliştiriyor ve çeşitlendiriyoruz. Farklı bakış açımız ve malzeme çeşitliliğimiz, müşterilerimize klasik yöntemler dışında farklı alternatifler sunmamıza olanak sağlıyor. Son olarak da tabi ki uzman ekibimiz. Konusunda uzman ekibimiz, müşterilerimizin ihtiyacını tam olarak anlayarak projeyi detaylı bir şekilde çalışır ve en doğru çözümü sunarlar. Bu da müşterilerimize para ve zaman kazandırır.