Çimsa, Yeni Neslin Sabancı’sından aldığı güç ve vizyon doğrultusunda, iş ortaklarıyla birlikte sektörün geleceğine ışık tutan trendleri ve dinamikleri 5. Yapı Kimyasalları Semineri’nde değerlendirdi. Çimsa CEO’su Ülkü Özcan seminerde yaptığı açılış konuşmasına, Çimsa’nın AR-GE’ye verdiği büyük önem, dijitalleşme alanındaki atılımları ve projeleri ile şirketin değerini ve itibarını küresel ölçekte yukarıya taşıdıklarını belirterek başladı. Özcan, “Çimsa olarak 50 yıla yakın süredir çimento ve yapı malzemeleri sektörünün global bir oyuncusu olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Geleceğin dijital çimento şirketi olarak, 20 yıla yakın süredir şirket süreçlerimize entegre olmuş bir AR-GE kültürümüz var” dedi.

Çimsa’nın sektörün dijital dönüşümünü sağlayacak şirket olma hedefi ile tüm çalışmalarını, dijitali entegre ederek yürüttüklerini belirten Özcan sözlerine şöyle devam etti: “Dünya değişiyor, ekonominin dinamikleri değişiyor, iş yapma şekillerimiz sürekli değişiyor. Bu noktada şirketlerde değişimle birlikte çeviklik ve dönüşüm ön plana çıkıyor. Çimsa olarak iş süreçlerimizin dünya standartlarına erişebilmesi için, yeni nesil teknolojileri bünyemize dahil ediyoruz. Dijital dönüşüm yolunda atacağımız her adımda çimentoda rekabet gücümüzün artacağına inanıyorum”. 

FORMÜLHANE GLOBAL BİR AR-GE OYUNCUSU OLACAK 

Çimsa’nın katma değerli ürünlerle AR-GE ve inovasyon alanında sektöre öncülük ettiğini sözlerine ekleyen Ülkü Özcan, Mersin Fabrikası bünyesinde yer alan Formülhane’de yürütülen kapsamlı ve özverili çalışmalarla özel ürünler alanında var olan başarılarını her geçen gün daha da ileri taşıyarak, küresel ve yerel piyasalardaki iş ortaklarına inovatif, rekabetçi ve çevreci reçeteler hazırladıklarını belirtti.

Çimsa’nın kamu, akademi ve özel sektör kuruluşlarıyla ulusal ve uluslararası ölçekte farklı iş birlikleri gerçekleştirdiğini belirten Özcan sözlerine şu şekilde devam etti: “Formülhane, AB tarafından desteklenen H2020 projeleri kapsamında devam etmekte olan projelerle farklı konsorsiyumlarda yer alarak global bir AR-GE oyuncusuna dönüşüyor. Formülhane’de 2019 yılında 9 adet AR-GE projesi başlattık.  Önceki yıllarda tamamlanmış olan 13 projeden bugüne kadar 3’ünü ticarileştirerek ürün portföyümüze ekledik. Çimsa’nın AR-GE ve inovasyon yüzü olan Formülhane’deki ekip de akademik çalışmalarıyla uluslararası platformdaki kongrelere katılım sağlayarak sektöre bilgi aktarmaya ve yetkinliklerini geliştirmeye devam ediyor” dedi. 

Türkiye’nin en büyük gri çimento üreticilerinden olan Çimsa, beyaz çimento alanında ise global liderler arasında yer alıyor.  Çimsa, küresel piyasalara ihracat yapma kapasitesi, güçlü pazarlama ağı ve son dönemde hayata geçirdiği yatırımlar sonucunda artan beyaz çimento kapasitesi ile yurt dışı pazarların yanı sıra iç piyasada da etkinliğini artırmaya ve sağlıklı marjlarla büyümeye odaklanıyor. Çimsa, sürdürülebilirliği içselleştirmiş, çevreyi ve doğal kaynakları korumayı değişmez hedefi kabul etmiş üretici kimliğiyle piyasaların sunduğu iş fırsatlarını da değerlendiriyor.

Çimsa’nın güçlü yapısının temelinde çimento ve yapı malzemeleri sektöründe pazarın beklenti ve taleplerini öngörerek inovatif çalışmalar yürüttüklerini belirten Çimsa CEO’su Ülkü Özcan, “Çimsa, paydaşlarıyla kurduğu etkileşimli ilişkiden elde ettiği çıktıları ve en geniş anlamda topluma etkisini dikkate alarak hareket etmektedir. Bu entegre bakış, davranış ve icra şekli, Çimsa’nın rekabetçi üretim gücünü korumasını, büyümeyi sürdürmesini ve katma değer üretmesini mümkün kılmakta; kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerine ulaşmasını sağlamaktadır. Şirketimiz sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında çevreye, topluma ve ülke ekonomisine değer yaratmaya odaklanıyor; yatırımlarını gerçekleştirirken, ürün ve hizmet geliştirme uygulamalarını kurgularken sosyal ve çevresel faktörleri göz önünde bulunduruyor” dedi.

5. Yapı Kimyasalları Semineri’nde konuk konuşmacı olarak Kordsa’dan Uğur Alparslan, Continental Building Materials’dan Daniel Chavez, Özyeğin Üniversitesi’nden Dr. Zeynep Başaran Bundur, İTÜ’den Prof. Dr. Yılmaz Akkaya, Sabancı Üniversitesi’nden Dr. Özge Akbulut ve Prof. Dr. Mehmet Ali Gülgün ve Formülhane’den Özge Gökçe ve İpek Bulut da değerli sunumları ile yer aldılar.