Alternatif Cephe markasının dünden bugüne çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz? 

Alternatif Yapı 2012 yılında kuruldu, o günden bu yana dış cephe ısı yalıtım alanında hizmet vermekteyiz. Kurulduğumuz tarihten itibaren gerek Manisa gerekse çevre illerde olmak üzere Ege bölgesinin genelinde faaliyet gösteriyoruz. Tepe Betopan Ege bölge bayiliğimiz ve Bostik Manisa bayiliğimiz var. Şu an için üretimde yer almıyoruz fakat malzeme satışı ve uygulama alanında hizmet veriyoruz. Amacımız kurulduğumuz günden bu yana edindiğimiz tecrübe ve birikimi profesyonelce ve başarılı bir şekilde müşterilerimize hizmete dönüştürmek.
İnşaat sektörüne hangi ürün ve hizmetlerinizle çözüm sunuyorsunuz? 
Bahsettiğim gibi Tepe Betopan ve Bostik bayiliklerimiz var, projelerde uygulama çalışmalarında bu markaların ürünlerini kullanıyoruz. İşimiz dış cephe ısı yalıtımı olduğu için ürünlerimiz ısı, ses, nem, yangın ve deprem gibi koşullara dayanıklı. Müşterilerimizin ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda ürünün teknik özellikleri ve kullanım alanları tabii ki farklılık gösterebiliyor. Kısaca bahsetmek gerekirse Tepe Betopan bayisi olarak en çok kullandığımız ürünler Taşonit, Yalıpan ve Tepepan. Bu ürünlerin teknik özellikleri birbirinden farklı olmasına rağmen ortak özellikleri ısı ve nem yalıtımı sağlamaları, deprem ve yangın etkenlerine karşı dayanıklı olmaları ve yüzde 55’e kadar ısı tasarrufu sağlıyor olmalarıdır. Boyanabilir ve farklı desenlere sahip olmaları da tabi kullanım avantajı sunuyor. Daha teknik ve detaylı bilgi için sizler için hazırladığımız  https://www.alternatifcephe.com/urunler/ internet sitemizi ya da Tepe Betopan’ın kendi sitesini olan http://www.betopan.com.tr/tr adresini ziyaret edebilirler.

İnşaat sektörüne hangi ürün ve hizmetlerinizle çözüm sunuyorsunuz? 

Bahsettiğim gibi Tepe Betopan ve Bostik bayiliklerimiz var, projelerde uygulama çalışmalarında bu markaların ürünlerini kullanıyoruz. İşimiz dış cephe ısı yalıtımı olduğu için ürünlerimiz ısı, ses, nem, yangın ve deprem gibi koşullara dayanıklı. Müşterilerimizin ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda ürünün teknik özellikleri ve kullanım alanları tabii ki farklılık gösterebiliyor. Kısaca bahsetmek gerekirse Tepe Betopan bayisi olarak en çok kullandığımız ürünler Taşonit, Yalıpan ve Tepepan. Bu ürünlerin teknik özellikleri birbirinden farklı olmasına rağmen ortak özellikleri ısı ve nem yalıtımı sağlamaları, deprem ve yangın etkenlerine karşı dayanıklı olmaları ve yüzde 55’e kadar ısı tasarrufu sağlıyor olmalarıdır. Boyanabilir ve farklı desenlere sahip olmaları da tabi kullanım avantajı sunuyor. 

Çimentolu yonga levha ve lif çimento levhanın özellikleri nedir?

Çimentolu yonga levha ve lif çimento levhalar içerik olarak birbirlerinden ayrılsa da aynı amaca hizmet ediyorlar diyebiliriz. Çimentolu yonga levha doğal mineraller ve çimento karışımından oluşuyor. Yapısındaki sertlik ve dayanıklılık düzeyinin yüksekliği de bundan kaynaklanıyor. Taşonit (taş desenli), Yalıpan (ahşap desenli), Betopan (düz yüzeyli), Tuğpan ve Tuğlapan (tuğla taş desenli) gibi alt formları mevcut. Talep ve ihtiyaç doğrultusunda müşterimize en uygun malzemeyi belirleyip kullanıyoruz. Isıya, neme, deprem ve yangın gibi afetlere dayanıklı olmaları ve yüzde 55’e kadar enerji tasarrufu sağlamaları en avantajlı özellikleridir. Ayrıca farklı ebatlarda ve boyanabilir olmaları da hem kullanım yelpazesini genişletiyor hem de görsel avantaj sağlıyor. Lif çimento levhanın özü de selüloz. En çok tercih ettiğimiz ürün formu ise Tepepan. Hem doğa dostu hem de esnek ve tekrar boyanabilir olması ayrıca iç cephede de dış cephede de kullanıma uygun oluşu en avantajlı özelliği, aynı şekilde ısı ve neme dayanıklı. Diğer ürünlerde olduğu gibi Tepepa’nın da farklı ebatları mevcut, bu yüzden de kullanım alanı geniş.