İklimlendirmenin, mucit şirketi Daikin, çevreci buluşları ve yaklaşımıyla da, endüstrinin sınırlarını yeniden belirliyor. Yenilikçi çalışmalarıyla Daikin, geçtiğimiz ay yayınladığı 2018 Sürdürülebilirlik raporunda, çevreci bir yaklaşım sergiliyor.
Birleşmiş Milletler, Uluslararası Enerji Kurumu (IEA), Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) gibi uluslararası ve en prestijli kuruluşların verileriyle hazırlanan raporda çarpıcı rakamlar öne çıkıyor.
2050’de dünya nüfusunun 10 milyarı aşacağı tahmininin bulunduğu raporda, kentlerde yaşayanların oranın ise yüzde 70’e ulaşacağı tahmin ediliyor.


DAIKIN’IN 2050 VİZYONU…

Atık miktarının 22 milyar tonu aşacağı, 2050’de altın, gümüş, bronz, kurşun ve çinko madenlere ihtiyacın, rezervlerin birkaç misli olacağı tahmini de yer buluyor.
Sera gazları emisyonlarının 2010’da miktara göre yüzde 50 daha fazla çıkacağı 2050’de, diğer hastalık risklerinde artış gerçekleşeceği, kirliliğe bağlı olarak ölümlerin 4 milyon kişiyi bulacağı öngörülüyor.
Her yıl dünyada 45 milyon elektrik abonesinin devreye gireceği, iklimlendirmeli konut miktarının ise bugüne kıyasla 3.5 misli yükseleceği, yaklaşık 5.6 milyar konuta ulaşacağı öngörülüyor.
Raporda 2050’ye gelindiğinde enerji talebinde 2010’a kıyasla yüzde 80 artış olacağı tahmin ediliyor.
2050’nin karamsar senaryoyu kriter alan öncü iklimlendirme markası, kendi projeksiyonunu yaparak, çevreci bir yol haritasını yeni bir senaryo olarak açıkladı.
Çevre odaklı projeksiyonu ile öncü iklimlendirme markası, risk ve avantajlara dayalı nasıl ilerleyeceğini de seçti.


DAIKIN’IN YOL HARİTASI NE?

Bu bağlamda, öncelikle iklimlendirme sistemlerinde kullanılan soğutucu gazları geliştirip, dönüştürerek ve geri dönüşüm yolu ve nesnelerin interneti ve yapay zeka teknolojilerinden faydalanarak karbondioksiti minimize eden ürün ve çözümler yaratmayı hedefliyor