Yangın çıkış kapıları, metal kapılar, yangına dayanıklı şaft kapakları ve inox paslanmaz kapı imalatındaki başarısı ile isminden söz ettiren CMD Metal’in çalışmalarını, Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Süt ile konuştuk. 

CMD Metal’in faaliyetleri hakkında bilgi verir misiniz? 

CMD Metal, 2011 yılında İstanbul’da yangın kapısı üretmek üzere kuruldu. İkitelli Organize Sanayi Bölgesinde yer alan tesisimizde yangın çıkış kapıları, metal kapılar, yangına dayanıklı şaft kapakları ve inox paslanmaz kapı imalatı gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 1000 metrekare kapalı alanda üretim yapıyoruz. Firmamızın aylık üretim kapasitesi 800- 1000 kapı arasında değişiyor. Bu kapasitemiz bu yıla kadar çok daha yüksekti, ancak ülkemiz ekonomisinde yaşanan olumsuz gelişmeler tüm sektörü olduğu gibi bizleri de etkiledi. Tasarım, imalat ve montaj gibi üretime dahi tüm süreçleri kendi bünyemizde gerçekleştiriyoruz. Ulusal ve uluslararası standartlara uygun, kaliteli, güvenilir kapılar üretiyoruz. Kalitemiz nedeniyle bugüne kadar birçok prestijli projede tercih edildik. Ülkemizde geçmiş yıllarda Çin, İtalya gibi ülkelerden yangın kapısı çok fazla ithal ediliyordu, bugün ithalat biraz daha azaldı. Firmamızın Arap ülkelerinde temsilcileri bulunuyor. Katar’da 2022 yılında gerçekleşecek olan Olimpiyat projesi için hazırlıklarımız sürüyor. Bu proje için temsilcilikler açtık, firmamızın standartlarının kabul görülmesi üzerine ürün satmaya başladık. Aynı zamanda Körfez ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Son aylarda bir diğer önemli pazarımız Gürcistan oldu. Bu ülkeye, 9 m x 9 m ebadı ile dünyanın en büyük yangın kapısını üretiyoruz. 

Ürün yelpazeniz hakkında bilgi verir misiniz? 

Müşterilerimize üretimini yaptığımız yangın çıkış kapıları, metal kapılar, yangına dayanıklı şaft kapakları ve inox paslanmaz kapılarımızla hizmet veriyoruz. Yangın kapılarımız Amerika haricinde her ülkede geçerli olan uluslararası sertifikalara sahip. Yangına karşı 60 dk- 180 dk kadar dayanımlı olan yangın kapılarımız mevcut. Aynı zamanda ses, ısı izolasyonlu kapılarımız da var. Yangın kapılarımızın yangın dayanım sınıfı: E180, El260’dır. Yaşam alanlarında yangın kapıları mutlaka kullanılması gerekiliyor. Acil çıkış kapısı olarak da bilinen yangın kapılarına, istenen RAL renginde boyayarak opsiyonel olarak panik bar ve kol ilave edebiliyoruz. Kendi kendine kapanması için ise hidrolik takarak standarda uygun hale getiriyoruz. Yangın ve acil durumlarda kullanılan kapılar, fonksiyonel olmanın yanında estetik ve ergonomik özellikleri de taşıyor. Ürün özellikleri olarak mekana ve kapı ölçülerine göre çift kanatlı ve tek kanatlı olarak da imal edebiliyoruz. Standart üretimin yanı sıra özel ölçülerde de imalat gerçekleştiriyoruz.


Metal kapılarınızın kullanım alanları, özellikleri hakkında bilgi verir misiniz?

Binaların depolarında, jeneratör ya da elektrik odalarında metal kapılar kullanılıyor. Bu kapıları da yangına karşı dayanımlı olmak üzere imalat ediyoruz. Bir diğer ürünümüz olan yangına dayanıklı şaft kapakları. Apartmanların kat boşluklarında olası bir yangının diğer alanlara yayılmasını engellemek amacıyla yangına dayanıklı şaft kapakları kullanılmak zorunda. Bu kapaklar yangının dağılmasını engelleyerek daha büyük sorunların önüne geçilmesini sağlıyor. Şaft kapaklarının yangına karşı dayanımı 60 dakikadan başlıyor, 180 dakikaya kadar olanı mevcut.