Akıllı bina otomasyonlarında konfor ve teknolojiyi bir arada sunan Hager; Gallery serisi ile üç yeni patentin daha sahibi oldu. Bu patenlerden ilkini elektrik anahtarlarında gerçekleştirilen mekanizma değişikliği ile açma/kapama ya da Liht özelliğinin devreye alınması sistemi ile alan Hager, mekanizmanın vidasız terminal girişlerinde kablonun oturduğunu belli eden “klik” sesi uygulamasıyla ikinci patentini, anahtar mekanizma aydınlatma LED’inin yön değişimi ile aydınlatmanın sürekli veya açma kapama işleminde yanmasını sağlayan düzenekle de üçüncü patentini elde etti.

İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNÜN İHRACAT LİDERLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNÜN İHRACAT LİDERLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

STOK MALİYETİNİ AZALTMAK İÇİN MEKANİZMANIN LİGHT ÖZELLİĞİNE DÖNMESİ SAĞLADI

Hager’in kullanım kolaylığı sunma konusunda sürekli olarak Ar-Ge alanında yatırımlar yaptığına dikkat çeken Hager Group Türkiye Genel Müdürü İlker İşgör, ‘‘Yeni çıkardığımız Gallery serisine, kurulum yapan elektrikçileri ve toptan satış yapan firmaları düşünerek yenilikler ekledik ve bu konuda patent alma başarısı gösterdik. Ayrıca, stok maliyetini azaltmak için de ikili mekanizmaların yanlarında bulunan kulakçıkların kırılarak ihtiyaca göre tekli yapıya dönüştürülmesini sağladık’’ dedi. Anahtar serilerinde yaygın olarak aç-kapa mekanizması ve liht mekanizmalarının kullanıldığını anımsatan İlker İşgör, “Oluşan stok maliyetini düşürmek adına Hager, mevcut aç-kapa mekanizmanın içinde bulunan tırnak pozisyonunu değiştirerek  mekanizmanın liht özelliğine dönmesini sağladı. Yapılan bu yenilikçi tasarım ile patent sahibi olduk’’ diye konuştu.

‘KLİK’ SESİ MEKANİZMAYA DAHİL EDİLDİ

Mekanizma arkasında bulunan ve ‘Quick Connect’ adı verilen terminal bağlantısının ise Hager’in bütün serilerinde mevcut olduğunu anlatan İlker İşgör şöyle devam etti: ‘‘Bu özellik hiçbir el aleti gerektirmeden kablonun terminal bağlantısına yerleştirilmesiyle oluşuyor. Yapılan bağlantının terminale oturup oturmadığını anlamak için Quick Connect terminallerine ‘klik’ sesi çıkarılacak şekilde mekanizma dahil ettik. Yaptığımız yenilik ile patent alırken aynı zamanda da kurulum yapan ‘kişilerin bağlantı oturdu mu?’ sorusunun önüne geçmiş olduk.’’

TOPLAM 3 BİN ADEDE YAKIN PATENT

Son olarak aldıkları patentin ise mekanizmaların içine yerleştirilen LED aydınlatmanın 90 derecelik farklı bağlantıları sağlandığını ifade eden İlker İşgör, ‘’Anahtar aydınlatmasının sürekli yanması ya da operasyonel olarak yanması opsiyonunu da bu sayede kullanıcılarımıza sunmuş olduk’’ dedi. Hager’in şu anda halihazırda farklı ürün gruplarında yaklaşık 3 bin adet patenti bulunduğunu sözlerine ekleyen İlker İşgör, ‘’Hemen hemen bütün çıkardığımız ürün gruplarında en az bir adet patentin sahibi oluyoruz. Patent konusunda bu kadar çok yenilik çıkarmamızın altında bizim aynı zamanda bir Ar-Ge firması olmamız yatıyor. Bununla birlikte elektrik ekipmanlarının kullanımında da kullanıcılara ve kurulumculara büyük kolaylıklar sağlamayı ve gelecekteki birçok yeniliğe de somut fikirler sunmayı istiyoruz’’ diye konuştu.