9-11 Ekim tarihleri arasında Ankara Congresium’da gerçekleşen ve Türkiye’de su kayıp ve kaçakları ile nasıl mücadele edileceğinin strateji, planlama ve finansmanı konularının konuşulduğu 5. Su Kayıp ve Kaçakları Forum&Fuarı, belediyeler, su kanalizasyon idareleri ve ilgili sektör temsilcileriyle binden fazla katılımcıyı ağırladı. 

Üç gün süren organizasyonun Forum bölümünde GF Hakan Plastik Teknik Hizmetler Müdürü Yasemin Arslan, Su Yönetimi’nde İyi Uygulama Örnekleri konulu oturumun konuşmacıları arasında yer alarak bir sunum gerçekleştirdi. Arslan sunumunda,  herkesin güvenli ve erişilebilir içme suyuna kavuşması konusunda alt yapının önemine dikkat çekerek, GF Hakan Plastik alt yapı ürünleri hakkında bilgiler aktardı.  Yine alt yapı ürün grubunun sergilendiği GF Hakan Plastik standı ise fuar ziyaretçileri tarafından büyük ilgi gördü. 

Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan  "İçme Suyu Temin ve Dağıtım Sistemlerindeki Su Kayıplarının Kontrolü Yönetmeliği"  su kayıp oranlarının belirli sürelerde belirli oranlara indirilmesi yükümlülüğü getirmektedir.  Ağustos 2019’da Resmi Gazete’de yayınlanan değişiklikle yönetmelikte hedefler konusunda revizyonlar yapılmıştır.  Yönetmelik, Belediyelerin su kayıp oranlarını, büyükşehir ve il belediyelerinde 2023 yılına kadar %30, 2028 yılına kadar %25; diğer belediyelerde ise 2023 yılına kadar yüzde 35, 2028 yılına kadar yüzde 30 ve 2033 yılına kadar en fazla %25 düzeyine indirmekle yükümlü oldukları belirtilmektedir.