1992 yılında su teknolojileri ve havuzlar alanında servis ve satış faaliyetleri gerçekleştirmek üzere pazara giren UZ-AR Mühendislik, sektörün öne çıkan isimleri arasında yer alıyor. Geniş bir ürün gamıyla hizmet veren markanın çalışmalarını Genel Müdür Bülent Uzluk ile konuştuk. 
Sektörde uzun yıllardır var olmalarının temelinde; kalite, çevre, iş güvenliği, bilgi güvenliğini kapsayan entegre yönetim sistemleriyle uyumlu sürdürülebilirlik politikalarının, koşulsuz müşteri memnuniyetinin, insan ve çevre sağlığı yaklaşımının, yasal şartlara uygunluğunun ve dürüst ticaret anlayışlarının olduğunu vurgulayan Uzluk, en önemli desteklerinin uzun yıllardır birlikteliklerini sürdürdükleri konusunda uzman çalışanlarının ve tedarikçileriyle gerçekleştiğini ifade ediyor. Zaman içinde kimyasallarının, su ve atık su arıtma sistemlerinin, havuz proje ve taahhüt işlemlerinin, işletme bakımlarıyla hizmet ve ürün yelpazelerini genişlemeye devam ettiğini dile getiren Uzluk, UZ-AR olarak işletmeler, AVM’ler, konut siteleri, okullar ve hastaneler olmak üzere suyun olduğu her yere hizmet verdiklerini açıklıyor. Giren suyun kullanılabilir ve içilebilir kalitede olmasını sağlamak üzere gereken kimyasalların ve sistemlerin ürün ağlarında bulunduğunu aktaran Uzluk, “Aynı zamanda atık su arıtma ve geri kazanımı faaliyetlerimiz de sürdürülmektedir. Havuz sektörüne gelince halk sağlığında önemli bir rolü olan havuz suyu kimyasalları için, gerek uygulama alanları gerekse içerik olarak birçok çözümümüz bulunmaktadır. Özel villa havuzları, otel ve okul havuzları, sağlık merkezleri hizmet verdiğimiz alanlardır. Teknik olarak açık ve kapalı havuzlar, göletler, yapay su şelaleleri de hizmet alanımızdadır. Hizmetlerimiz kimyasal tedariki, servis ve uygulama kontrolü, sertifikalı operatörlerle verdiğimiz bakım hizmetleri de çalışmalarımız arasındadır. Ayrıca servis sağlayıcı firmalara kimyasal üretimi de yapmaktayız.” diyor. 

TÜM TÜRKİYE’YE HİZMET VERİYOR 

İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye‘de birçok AVM, okul ve konut projesinde ürünlerinin kullanıldığını ifade eden Uzluk, birçok proje ve tahhüt çalışmalarında yer aldıklarını aktarıyor.  Mevcut birçok işletmede iyileştirme çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirten Uzluk, “Yurt dışında da birçok projede yer aldık ve çalışmalarımız devam ediyor. Ürün yelpazemiz su arıtma, atık su arıtma sistemleri ve kimyasalları, endüstriyel temizlik ürünleri olarak geniş bir alanı kapsamaktadır. Havuz bulunan işletmelerde havuz kimyasalları dışında ısıtma sğutma suyu sistmeleri, kapalı sistem bakımları, rogar açıcılar, buz çözücüler gibi birçok alanda destek vermekteyiz.” diye sözlerini tamamlıyor.