Sektöründe kaliteli hizmetleri ile öne çıkan Asan İnşaat Danışmanlık Hizmetleri, 2009 yılında İstanbul’da binaların cephelerinde ısı yalıtımı uygulaması yapmak üzere kuruldu. Yaklaşık beş yıl bu alanda faaliyet göstermesi ardından müşteriden gelen talepleri ve ihtiyaçları karşılamak üzere iskele sistemleri alanında da çalışmalarına başladı. Firma bugün elektrikli asma iskele sistemleri satış, servis ve kiralama alanında hizmet veriyor. Piyasa ihtiyaçlarından yola çıkarak, sektörün öncü isimlerinden Ademsan Makina’nın bayisi olan Asan İnşaat Danışmanlık Hizmetleri, hedef kitlesine en doğru çözümü sunmaya odaklanıyor. 

Elektrikli Asma İskele sistemleriyle müşterilerine hizmet veren Asan İnşaat Danışmanlık Hizmetleri, ikinci el satış, servis ve kiralama hizmeti de veriyor. Satış, servis ve kiralamasını yaptığımız sistemin kurulumunu projeye göre uyguluyor ve kullanacak personele nasıl kullanacağı hakkında eğitim veriyor. Eğitimin ardından personele eğitim sertifikası da veren marka, sahada çalışan Elektrikli Asma İskele sistemlerinin bakım ve servis hizmetini de müşterilerine sunuyor. 

Yapıların dış cephesinde yalıtım, boya gibi cephe işlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla kullanılan Elektrikli Asma İskele sistemleri kullanıcının iş sağlığı ve güvenliğini sağlayacak bir dizayna sahip.  İş hızını arttırarak yatırımcıya zaman ve maliyet avantajı sağlayan Elektrikli Asma İskele sistemlerinin genişlik 66 cm, güvenli çalışma derinliği 110 cm (TSE uygunluk) uzunlukları projeye göre 1mt den başlayarak 8mt ye kadar ölçüleri söz konusu. 

Kolay sökülebilir ve toplanabilen sistemin maksimum güvenlik için blok stop emniyet kilitleri bulunuyor. Elektrikli motor, motora bağlı manyetik fren ve redüktör sistemi ile çalışan özel alüminyum gövdeden üretim tırmanma sistemi bulunuyor. Platformun düşey hızı   ̴12cm/sn. olup ortalama ~7m/dk’ dır. Asma İskele sistemlerimiz ISO 9001-2000 kalite standartlarında üretilmektedir.  Ayrıca Avrupa Normlarına Uyumluluğu kanıtlanmış ve CE Belgesi ile onaylanmış ve TSE kalite belgesi vardır. Çalışanın güvenliğini sağlamak için iki adet blok stop emniyet kilitleri bulunmaktadır.  Bir adet merkezi 380 volt termik korumalı merkezi kumanda panosu bulunmaktadır. Ayrıca AS 750 model Elektrikli Asma İskeleler için güvenli kaldırma kapasitesi 6 Mt platform için 500 kg’dir.  Askı Sistemi ise; NPI ray şaryo, işkence, Denge Ağırlık Askı sistemi, Beton karot ile delinerek askı sistemi ve epoksi ankrajlı özel konsol ile askı sistemi, 8mm 6x19 kalınlığında dört adet kendir özlü yağsız galvanizli halat ve 5*2,5 enerji kablosundan oluşmaktadır. Motorlar manyetik fren sistemine sahip olup elektrik kesilmesi durumunda manuel olarak iskele yere indirilebilir. Otomatik sarıma giren halatların kopması veya motorların arızalanması durumunda devreye giren iki adet blok stop emniyet mekanizması vardır.