ELAZIĞ (AA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Hava yollarımız bizim için her daim stratejik bir alan olacaktır. Önemli yatırımlar yaparak 2003'te 26 olan aktif havalimanı sayımızı son 18 yılda 56'ya çıkarmamız da bunun bir göstergesi. Yapımı devam eden 5 yeni havalimanı projemiz tamamlandığında havadaki gücümüz daha da artacaktır." dedi.

Elazığ’a gelen Bakan Adil Karaismailoğlu, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ile birlikte Elazığ Havalimanı'nda yapımı süren 2. pist çalışmalarının yapıldığı alanı ziyaret ederek bilgi edindi. 

2003 yılında hizmete açılan Elazığ Havalimanında yıllık yolcu sayısı 1 milyonu geçtiğini belirten Karaismailoğlu, bu artışa cevap verecek ikinci bir pistin yapımına 2018 yılında başladıklarını, ikinci pist projesinde yüzde 80'in üzerinde gerçekleşme gördüklerini belirten Karaismailoğlu, yapımında sona yaklaşılan ikinci pistin, 3 bin metre uzunluğunda, 45 metre genişliğinde inşa edildiğini aktardı. Projede ilave apron ile bağlantı ve yüksek sürat taksi yollarının, çevre yolları ve ilave işlerinin sürdüğünü açıklayan Karaismailoğlu, ikinci pist çalışmalarında şimdiye kadar 550'ye 150 metre boyutlarındaki yeni ilave apronun tamamlandığını, askeri taksi yolları ile yüksek sürat taksi yollarının gövdelerinin yapıldığını aktardı. İkinci pistin başlangıcındaki 300 metrelik bölümü ile, pist kaplama banketlerinin, taksi yolları ve 2 nolu ilave apronun yapımının sürdüğünü dile getiren Karaismailoğlu, havalimanında yürüttükleri bir diğer proje de Jandarma Havacılık Üssü ve Jandarma Tetkik İHA Birliği hizmet binası ve tesislerinin olduğunu aktardı. 
Çalışmaların hızla sürdüğünü ifade eden Karaismailoğlu, Elazığ Havalimanı ikinci pisti, ilave apron işlerini 2021 yılının Haziran ayında tamamlayıp halkın hizmetine açacaklarını söyledi. 

 "5 YENİ HAVALİMANI PROJEMİZ TAMAMLANDIĞINDA, HAVADAKİ GÜCÜMÜZ DAHA DA ARTACAK"

Hava yollarının her daim stratejik bir alan olacağını belirten Karaismailoğlu,  2003'te 26 olan aktif havalimanı sayısını son 18 yılda 56'ya çıkarmalarının da bunun bir göstergesi olduğunu ifade ederek yapımı devam eden 5 yeni havalimanı projelerinin tamamlandığında havadaki güçlerinin daha da artacağını kaydetti.