Geleneksel yapı sistemleri yerine prefabrik modüler binalar kullanılarak, yeni jenerasyon yapım metotları malzemelerle modern mimaride ekonomik ve daha kısa sürede prefabrik çelik evlerin üretilmesi popüler hale geliyor. Enerji verimliliği esaslarını üst düzeyde karşılayan prefabrik modüler sistem aynı zamanda sürdürülebilir yapılar olarak nitelendiriliyor. Bu yöntemle zaman ve maliyetten tasarruf ederken kalite iyileştirmeleri yoluyla önemli avantajlar elde etmek mümkün.

Dorçe Prefabrik modüler binaların artan önemini ise, şu faktörlere bağlı olarak gösteriyor: "Altyapı yatırımlarındaki artış, konut ve ticari sektörlerdeki gelişmeler, artan orta gelirli nüfus ve hızlı kentleşme, gelişmekte olan ülkelerde daha kısa sürede uygun fiyatlı konut sağlamak için hükümet destekli girişimler, prefabrik modüler çelik binalar depreme dayanıklı olması sebebiyle de deprem bölgesinde yer alan ülkeler için önemli bir alternatif olmuştur." 
Dorçe Prefabrik modüler binaların çevre duyarlılığı da çeşitli faktörlere bağlı. Faktörlere örnek, önceden tasarlanmış olması, daha kısa sürede inşaatının yapılmasıyla ekipman çalışma sürelerinin kısalması, karbon salınımı düşük yapı malzemelerinin üretimde kullanılmasıdır. Kullanılan tüm malzemelerin dönüştürülebilir olması, atıkların az olması gibi nedenlerle modüler yapı inşaatları düşük karbon ayak izine sahiptir. Bir binanın "yeşil" olarak tanımlanması için iki koşulu sağlaması gerekiyor. Bunlar malzemelerin işletme maliyetlerine nasıl yardımcı olması ve bu malzemelerin çevresel etkiyi olumlu yönde artırmasıdır. Volumetrik yapılar sahada ihtiyaç duyulan araç ve ağır ekipman kullanımını azaltırken daha az çevre kirliliği ve sahada iş güvenliğine bağlı olarak oluşabilecek kazaları da minimuma indiriyor.

MODÜLER ÇELİK YAPILAR DEPREME DAYANIKLI VE KISA SÜREDE İNŞA EDİLEBİLİYOR

Prefabrik modüler çelik binaların önemli bir özelliği de depreme karşı dayanıklılığı. Çelik sistem, esnek yapısı, dayanımı ve hafifliği ile depreme karşı son derece dayanıklı bir yapı sistemidir. Prefabrik modüler çelik yapılar farklı bölgelerin deprem şartlarına uygun şekilde tasarlanabildiğinden depreme maruz kaldığında diğer yapı sistemlerine göre daha iyi performans gösteriyor. Çelik binalar deprem anında eğiliyor, deforme oluyor, ama kırılmıyor ve yıkılmıyor. Yıkılmaması da can kaybının azalması hatta olmaması anlamına geliyor. Deprem sonrasında ise, çeliğin betonarme gibi yıkılıp baştan yapılması gerekmiyor, onarılıp yeniden kullanılabiliyor. (AA)