İklimlendirme sektöründe ürün ve hizmet kalitesiyle öne çıkan Bosch Termoteknik, önemli bir yatırıma daha imza attı. Marka, Manisa Fabrikası bünyesinde hayata geçirilen Lojistik Merke-zi’ne yatırım gerçekleştirdi. Bosch Grubu’nun Termoteknik iş kolu tarafınca Türkiye’nin önemli bir pazar ve uzmanlık merkezi olduğu vurgulanan bu Lojistik Merkrezi yatırımının 22 Mayıs Çarşamba tarihinde açılı-şı yapıldı. Tedarikten müşterilere uzanan tüm değer akışını tek bir çatı altında toplayan Lojis-tik Merkezi, Bosch Termoteknik’in lojistik süreçlerini yalınlaştırıyor.

ŞirketlerininTürkiye ve bölge ülkelerinin yanı sıra başta Avrupa ve İngiltere olmak üzere 40’ın üzerinde ülkeye sevkiyat sorumluluğunu taşıdığını belirten Bosch Termoteknik Türkiye Ticari İşler Genel Müdürü Akın Kazak, bu sorumluluğun Bosch merkezin, Türkiye’ye olan güvenini yansıttığını ve büyük potansiyel taşıdığını açıklıyor. Stratejik konumlarını yatırımlarla destek-lediklerini açıklayan Kazak, Aralık 2016’da açılan İnovasyon Merkezi yatırımlarını bu sene Lo-jistik Merkezleri ile güçlendirdiklerini dile getiriyor. Yeni yatırımları ile tüm süreçleri tek bir nok-tadan koordine edebilir olmalarının hem iç hem dış lojistikte kendilerine verimlilik kazandıra-cağını aktaran Kazak, üretime ve müşterilerine daha etkin ve hızlı teslimat yacapacaklarını sözlerine ekledi. 

Bosch Termoteknik Manisa Fabrikası 1.000’i aşkın çalışanıyla ürettiği kombi ve komponentler ile rekor kırmaya ve katma değeri yüksek ürünleriyle Türkiye ihracat dengesine katkı sağla-maya devam ediyor. 2018 yılında yaklaşık 888.000’den fazla kombi üreten, 27 yıldır kendi ürünlerini tasarlayan ve üretiminin yaklaşık yüzde 70’ini 41 ülkeye ihraç eden Bosch Termo-teknik, İklimlendirme sektöründe ihracat şampiyonluğunu 2018 yılında da sürdürdü ve yılı Sektör Lideri olarak kapattı.