Bims sektörünün güçlü markaları arasında yer alan Denge Bims, Nevşehir’de yer alan fabrikasında ürettiği hafif yapı elamanları (bims blok) ile inşaat sektörüne hizmet veriyor. 

Bims blokları ile müşterilerine çözüm sunan firmanın ürün gamında yer alan bir diğer sistemi ise SW Serisi. Dört sıra boşluklu 14 gözlü geçmeli şeklinde tasarlanan Bims blokları, sahip olduğu teknik özellikleri ile kullanıldığı yapılara yüksek performans sunuyor. 
Basınç Dayanımı (Karakteristik) N/mm²    1,50, brüt kuru birim hacim kütlesi (ort.)kg/m³    720, net kuru birim hacim kütlesi (ort.)kg/m³    930, ısıl davranış özelliği (max.)W/mk    0,19, ses yalıtım değeri dB    NPD olan SW Serisinin bir diğer önemli özellği ise yangına direnç    sınıfının A1 olması. SW Serisinin su buharı geçirgenliğiise  (max.)kgm²spa    9,50. Tüm bu özellikleriyle Denge Bims markası SW Serisi ile yapılara güvenli ve verimli bir çözüm sunuyor. 
 
Pomza ve çimentodan oluşan Denge Bims blokları, doğal bir yapı malzemesi olması sebebiyle çevre ve insan sağlığına karşı olumsuz bir etkisi yoktur. Nitekim üretiminde minimum seviyede enerji harcanan Denge Bims blokları, radyoaktif ve toksit madde içermiyor.  Üretim aşamasında herhangi bir kimyasal ve biyolojik teknik kullanılmaması sebebiyle Denge Bims blokları çevre dostu özelliğiyle öne çıkıyor.