1994 yılında inşaat sektöründe çeşitli proje, iç ve dış mimari restorasyon işleri uygulamalarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Decostone Yapı Kimyasalları, geniş ürün yelpazesi ile bugün sektörün aranan markaları arasında yer alıyor.  Yılların verdiği tecrübeyle EPS ve XPS malzemeden iç ve dış dekorasyon ürünleri üretimine 2006 yılında Decosil Söve markasıyla geçen markanın Genel Müdürü Abbas Akbaba, “2009 yılında Decostone Yapı Kimyasalları San. Tic. Ltd. Şti.’ni kurarak yapı kimyasalları imalatına girdik. İstanbul Organize Sanayi Bölgesinde 8000 metrekarelik alanda 3750 metrekaresi kapalı alan tesisimizde faaliyetlerini sürdüren firmamız, son teknolojiye uygun makinelerle ve teknik kadrosu ile 24 saat üretim yapma kapasitesine sahiptir.” diyor

YÜKSEK KALİTELİ ÜRÜNLERLE YALITIM

Decostone Yapı Kimyasalları olarak inşaat sektörünün temel taşları sayılan ısı yalıtımı, su yalıtımı ve ıslak zemin yapıştırma ürünlerinde, kaliteyi ön planda tutarak tamamı otomatik makinelerle üretim yaptıklarını ifade eden Akbaba, müşteri memnuniyetini ön planda tutarak, AR-GE çalışması ile sektöre devamlı yüksek kaliteli ürünler ve yenilikler katma çabasında olduklarını vurguluyor. Akbaba, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Yaşam standartlarına önem veren firmamız kalite yönetim sistemi ISO 9001:2008 ve ürün kalite standart TSE-CE gibi belgelerine sahip bulunuyor. DECOSTONE olarak geniş bir ürün yelpazemiz bulunmaktadır. Bu ürünlerimiz arasında çimento esaslı seramik ve fayans yapıştırıcılar, çimento esaslı granit yapıştırıcılar, akrilik fayans yapıştırıcı, renkli derz dolgular, onarım ve güçlendirme harçları, zemin harçları, ısı yalıtım ürünleri, su yalıtım ürünleri, astarlar ve yardımcı ürünler yer almaktadır. Su yalıtımına yeterince önem verilmediği için binalarda, ev sahipleri birçok sorun yaşamaktadır. En basitinden birçok eski binada, banyolardan aşağıdaki dairelere su akmaktadır. Bu sebeple birçok dairenin banyo tavanlarının sarardığını görürsünüz. Bu durum sağlıksız bir ortam yaratarak binaların çürümesine sebep olmaktadır. DECOSTONE olarak su yalıtım çalışmalarımızla bu sorunların önüne geçmeye çalışmaktayız.”
DECOSTONE Isı Yalıtım grupları hakkında bilgi veren Akbaba, bu alanda Isı Yalıtım Sıva, Isı Yalıtım Yapıştırıcı, Dekoratif Mineral Sıva, Dekoratif Kaplama Astarı, Dübel, Köşe Profili, 160 gr File ve Gri veya Beyaz Isı Yalıtım Levhaları ile hizmet verdiklerini açıkladı. Müşterilerinin isteğine göre paket sistem olarak veya parçalı takım olarak hizmet verdiklerini ifade eden Akbaba, “Dört çeşit Dekoratif Mineral Sıvamız bulunmaktadır. 2-3 mm, 1-1,5 mm, 0,5-1 mm ve Son Kat Macun olarak dört çeşit granüllü mineral dekoratif sıva ile müşterilerimizin isteklerine cevap vermekteyiz.” dedi.