Daikin Türkiye'nin Sakarya'da bulunan üretim tesislerinde şirketin Türkiye'deki 10’uncu yılı değerlendirmesi ve şirketin çevre dostu R32 soğutucu akışkanlı ilk VRV sistem ürünü ile ilgili açıklama yapıldı. 

DAİKİN AR-GE VE İNOVASYON YATIRIMLARIYLA BÜYÜYOR 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Daikin Türkiye Türkiye Üst Yöneticisi Hasan Önder, “Daikin Türkiye olarak Ar-Ge ve fabrika yatırımlarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz.  Kısa süre içerisinde önemli bir ivme sağladık. 2011 yılında Airfel’i satın alarak Türkiye pazarına girdiğimizden beri sektör ortalamasının üzerinde bir büyüme gerçekleştirdik. 10 yıl içerisinde 11 kat büyüme sağladık. Ar-Ge kurum kültürümüzün içerisinde yer alan önemli bir konu. Geleceğin anahtarının Ar-Ge projeleri olduğuna inanıyoruz. Ar-Ge yatırımlarımızın bütçesini sürekli yukarılara taşıyoruz. Bu sayede kendi patentlerimizi üretecek seviyede bir Ar-Ge merkezi kurduk. Çalışmalarımızın neticesinde çok güzel sonuçlar almaya başladık. HVAC şirketlerini etkileyecek trendleri takip ediyoruz. Hedeflerimizi de bu doğrultuda belirleyip çalışmalarımıza bu şekilde yönlendiriyoruz” dedi. 

5 MİLYON AVRO AR-GE YATIRIMI 

Daikin Türkiye, 2011 yılında kurulduğunda 21 kişilik ekibe ve 400 bin euroluk bütçeye sahipti. Şimdi ise çalışan sayısını 3.5, bütçesini ise 5 kat artırdı. Daikin Türkiye 2020 yılında Ar-Ge için 2 milyon 500 bin avro harcama gerçekleştirdi. Daikin Türkiye hem Ar-Ge bütçesini artırarak 5 milyon avro değerinde bütçe ayırmayı hedefliyor hem de laboratuvar yatırımında bulunmayı planlıyor. (AA)