2012 yılında çalışmalarına start veren Anatek İskele; rafineri, enerji santrali ve benzeri fabrika ve endüstriyel tesislerin kurulum ve işletme aşamalarının yanı sıra havalimanı, köprü, stadyum, AVM ve konut gibi yapılara da iskele kurum söküm hizmeti veriyor.  Standartlara uygun iskele sistemleriyle hedef kitlesine çözüm sunan markanın en önem verdiği konulardan biri de eğitim. Müşterilerine daha iyi hizmet sunmak adına personellerini sürekli geliştiren ve yatırım yapan markanın Genel Müdür T. Tolga Üstün, “Bu sektörde çalışmalara başladığımızda henüz yasal mevzuatımızla TS EN 12810/11 standartlarına uygun olarak üretilmiş iskele malzemesi kullanım zorunluluğu getirilmemişti.

Standartlar Enstitümüz TSE imalatçı ve ithalatçıların ürünlerine yukarıda bahsettiğim standardın sertifikalandırmasını yapmaya başlamamıştı. İskele kurum personelimizin mesleki yeterlik zorunluluğu yoktu. Tüm bunlara rağmen Anatek İskele olarak, ülkemize olan güvenin tamlığı ile hız kesmeden yeni yatırımlar yapıp yeni projelerde yer alarak yolumuza devam ettik. Mevcut personelimizi sürekli eğittik, yenilerini bünyemize kattık” dedi. Uzun seneler iş sağlığı ve güvenliği alanında yurt içindeki ve yurt dışındaki projelerde hizmet veren, iskele eğitmenliği yapan biri olarak sektörde edindiği tecrübeye dikkat çeken Üstün, Türkiye’de çalışan işçilerinde de doğru malzemeyle tekniğe uygun olarak kurulmuş iskelelerde güvenli bir şekilde çalışması için iskele kurulum hizmetinin ehil ellerde profesyonelleşmesi ve ülkemizde bu hizmeti veren kendileri gibi firmaların artması gerektiğini dile getirdi. 

İnşaat sektöründe yaşanan kazalara dikkat çeken üstün, ölümlü kazaların çok büyük kısmının çalışanın yüksekten düşmesiyle gerçekleştiğine işaret ediyor. Bu kazalarda standartlara uygun olmayan malzeme ile standartlara uygun olmayan şekilde kurulmuş iskelelerin rolüne işaret eden Üstün, “Rezidans ve benzeri yüksek yapılarda sertifikalı malzememiz ve profesyonel ekibimiz sayesinde kurduğumuz iskelelerin, yükseklikten bağımsız olarak aynı stabilite ve güvenlikte olması işin güvenli ve hızlı bir şekilde yapılmasını mümkün kılmaktadır. Yine bu tip projelerde de müşterimizi malzeme stok ve personel istihdamı yükünden kurtararak, ana işine odaklamasını sağlamak sunduğumuz avantajlardandır.” dedi. 

İstanbul Yeni Havalimanı’nın yapımında iskele sistemlerine çözüm sunduklarını açıklayan Üstün, “Bu projeye sunduğumuz en önemli çözüm 16 metrelik açıklığı ayak kullanmadan geçmektir. Bu sayede hem yerdeki ekip hem de iskele üzerinde tavan kaplama ekibi aynı anda çalışabildi. Böylelikle iş yapım hızını arttırarak işlerin daha kısa sürede yapılmasına katkı sağladık” dedi. 
İstanbul Yeni Havalimanı İnşaatı gibi dünya çapında bir projenin en erken ve verimli biçimde tamamlanmasında küçük de olsa bir katkıda bulunmak bizim için gurur ve motivasyon kaynağı olmuştur.