Sektörünün önde gelen oyuncuları arasında yer alan Çimsa, 22-25 Ocak tarihlerinde Las Vegas’ta 58 bin ziyaretçi ve 1.500 şirket katılımı ile düzenlenen, Uluslararası Yapı ve İnşaat Fuarı World of Concrete (WOC) 2019’a katılım gerçekleştirdi. Çimsa, bu önemli organizasyonda Amerika pazarında yoğun ilgi gören ve fark yaratan beyaz çimento ve özel ürünlerini, sektörün önde gelen temsilcilerine sundu.

YENİLİKÇİ ÜRÜNELRİ İLE AVANATAJ SAĞLADI

Beyaz çimentoda dünyanın önde gelen isimlerinden biri olan Çimsa, her yıl gerçekleşen ve sektörün en prestijli fuarları arasında yer alan Uluslararası Yapı ve İnşaat Fuarı World of Concrete (WOC) 2019’a katılım gerçekleştirdi. Çimsa Aluminates ve Çimsa Süper Beyaz ailesi sistemlerini sektörün önde gelen oyuncularına tanıtan Çimsa fuarda, yenilikçi çözüm sağlayan ürünleri ile de dikkatleri üzerine çekti. Beyaz çimento ve özel sistemlerde global pazardaki liderliğini devam ettiren Çimsa; Süper Beyaz, Süper Beyaz Slow, Crafta N, Crafta S, Recipro 40, Recipro 40+, Recipro 50 ve Rego isimli ürünlerini tanıttığı fuarda ilgi odağı oldu. 

Tüm sistemlerini 2016 yılında Fomülün Adı çatısı altında bir araya getiren Çimsa, Süper Beyaz’ın üyesi olan ve harç uygulamalarına yönelik geliştirdiği Crafta N ve Crafta S ürünleri ile, genel kullanım için geliştirmiş olduğu Super White ürünü ile, Aluminates ailesinin üyesi ve yapı kimyasalları alanına yönelik geliştirmiş olduğu Recipro ve genel kullanıma yönelik geliştirmiş olduğu Rego ürünüyle fuarda yer aldı. Çimsa Genel Müdürü Ülkü Özcan World of Concrete (WOC) 2019’a katılmalarına yönelik şu açıklamada bulundu: “Çimsa olarak 46 yılı aşkın zamandır çimento ve yapı malzemeleri sektörünün global bir oyuncusu olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Ürün gamımızla yön verdiğimiz global faaliyetlerimiz, yenilikçi çalışmalarımız ve sürdürülebilirlik stratejimiz kapsamında şirketimizi, “Geleceğin çimento şirketi” olarak konumlandırdık. Üstün nitelikli ve yüksek katma değerli ürünlerimizi dünya çapında iş ortakları ile hızlı bir şekilde buluşturma kapasitesine sahip bulunmaktayız. Yurt içinde üretim yapıp ihracat yapmanın da ötesinde yurt dışındaki yapılanmamızla toplam yedi terminalimizden de müşterimize istediği zamanda istediği ürünü temin edebilmekteyiz. Terminal yapılanmamızın olmadığı pazarlarda ise en etkin lojistik kanallar ile müşterilerimize ürünlerimizi eksiksiz ve zamanında kullanımlarına sunuyoruz” dedi.

ÇİMSA ÜRÜNLERİ DÜNYANIN DÖRT BİR TARAFINDA GELECEĞİN İNŞASINDA KULLANILIYOR

Çimsa’nın dünyanın en büyük beyaz çimento üreticileri arasında bulunudğunu aktaran Özcan, “Çimsa olarak yurt içinde Mersin, Eskişehir, Kayseri, Niğde ve Afyonkarahisar fabrikalarımızla üretim yapmaktayız. Fabrikalarımıza son beş senede yaptığımız 350 milyon ABD doları yatırım sonucunda toplam beyaz klinker üretim kapasitemizi 1 milyon 565 bin tona yükseltmiş bulunuyoruz. Amerika Birleşik Devletleri’nde 2017 senesinde hayata geçirdiğimiz “Cimsa Americas Cement Manufacturing and Sales Corp.” ünvanlı şirketimize yatırımımız hız kesmeden devam ediyor. Şirketimiz Nisan ayı sonunda faaliyetlerine başlayacaktır ve de artık ürünlerimizi müşterilerimize doğrudan ulaştıracağız. Faaliyetlerimiz sonucunda Orta Doğu, Avrupa, Kuzey Afrika ve Amerika ülkeleri başta olmak üzere 65'i aşkın ülkeye, beyaz çimento ve özel ürünlerin ihracatını yapıyoruz. Müşterilerimizin diledikleri zamanda ve yerde ürünlerimize ulaşmasına imkan sağlıyoruz” dedi.

ÇİMSA, YENİLİKÇİ ÇALIŞMALARIYLA ÇİMENTO SEKTÖRÜNDE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Çimsa’nın başarının arkasında Ar-Ge faaliyetlerine verdikleri önem olduğuna işaret eden Özcan, “Küresel koşullarda elde ettiğimiz büyümeyi sürdürülebilir kılma amacıyla, teknolojik trendleri yakalamak ve inovatif çözümlerin bir parçası olmak her zaman için şirketimizin ana hedefidir. Bu öngörüyle Mersin’de kurduğumuz ve T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın denetimi ile tescillenen Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezimiz Formülhane’de, faaliyette bulunduğumuz pazarların ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak, en yeni ve avantajlı ürünleri geliştirmek için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz” dedi. Değişen dünya şartlarında iş ortaklarının farklılaşan ihtiyaçlarına ve taleplerine hızlı cevap verebilmenin öncelikli hedefi olduğunu belirten Özcan, yurt dışında beyaz çimento ve özel ürünlerde etkin lojistik ağı ve güçlü AR-GE yetkinliğiyle ABD’de iş ortaklarına hizmet etmeye devam edeceklerini belirtiyor.