Geniş ürün gamı ile hizmet veren Luftsis A.Ş.’nin distribütörü olduğu markalardan biri de Bronya. Ulusararası piyasada performansı kabul görmüş olan Bronya ürünleri ile inşaattan tesisata kadar birçok uygulama alanına avantaj sunuyor. Bronya hakkında bilgi veren Luftsis A.Ş. Genel Müdürü Uğur Darcan, Rus dilinde zıh anlamına gelen Bronya’nın süper ince yeni nesil profesyonel seri sıvı ısı  izolasyonu olduğunu açıklıyor. Nano teknoloji ile üretilen ürünün, USA’da NASA tarafından 1990 yılında uzay mekiği çalışmaları esnasında keşfediğini ve sanayiye aktarıldığını aktaran Darcan, Luftsis A.Ş. tarafından Bronya markasıyla Türkiye’ye getirilerek güncel kullanıma ve satışa sunulan ürün, tesisat ve inşaat sektörü için devrim niteliğinde olduğunu vurguluyor.

BRONYA İLE UYGULAMA KOLAYLIĞI

Uzay mekiğinde kullanılması ardından Amerika’da standart endüstriyel uygulamalarda da kullanımının yaygınlaştırılması amaçlandığını ancak fiyatta rekabet edememesi sebebiyle kullanımı yaygınlaşamadığını belirten Darcan, 2000’li  yılların başında Rusya firmaları bu teknolojiyi geliştirdiğini açıklayarak şunları söylüyor:

“İzolasyon sektörünün rüyası olarak tanımlanacak nitelikte diyebiliriz. Ürün kolay sürülebilme, yüksek ısı izolasyon performansı, dayanım yüksekliği gibi özellikleriyle öne çıkıyor. Uzun araştırmalar neticesinde 2018 yılında Rusya markası Bronya ile distribütörlük anlaşması imzaladık ve bu yıl içinde ürünleri ithal etmeye başladık. Bronya ana distribütörüyüz ve alt bayi çalışmalarımız da başladı. Üç yıl içerisinde 400’e yakın uygulayıcı ve satıcı bayi oluşturmayı hedefliyoruz. Yeni nesil nano teknoloji bir sıvı izolasyon malzemesi olan Bronya, güçlü bir ısı izolasyon performansına sahiptir. Uygulama kolaylığı sunan Bronya’nın farklı amaçlara hizmet eden ürün grupları bulunuyor. Örneğin mekanik tesisatta kullanılmak üzere klasik seri ürün grubumuzun ithalatını yapıyoruz. Mekanik yüzey, hava kanalları, boru, vana gibi mekanik tesisat odasında kullanılan bu ürünlerin ısı izolasyonlarının uygulaması zor ve maliyeti yüksektir.” 

Bronya ürünlerinin, mekanik yüzeylerde yüksek yapışma özelliği olan uygulama ve adaptasyonu basit bir ürün olduğunu dile getiren Darcan, binalarda kullanılan ürün grubunun “facade” serisine dikkat çekiyor. Bu ürünün temel özelliğinın ısı izolasyonunun yanı sıra binanın ihtiyaç duyduğu nefes alma özelliğini de kendi içerisinde barındırdığını aktaran Darcan, “Bu ürün standart bildiğiniz cephe mantolama sistemlerine nano teknoloji yeni bir alternatiftir. Uygulama kolaylığı en büyük avantajıdır. 1 mm kalınlıkta fırça ile sürülebilen bu ürün 50 mm kalınlıkta taşyünü izolasyona eşdeğerdir. Ayrıca alev yürütmeme özelliği de bulunuyor. Diğer bir ürünümüz çelik konstrüksiyonlarda alevin yürüyerek metalik yapıyı çökertmesini önlemek üzere geliştirildi. Mekanik yüzeylere sürülebilen bu ürün yüksek sıcağa karşı mukavemetli. Bir diğer Bronya ürünümüz “anticor” adıyla tanıtıyoruz. Bu üründe herhangi bir yüzey hazırlığına gerek kalmadan direkt olarak paslı metal yüzeylere uygulanabiliyor.” Diyor.