Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER), "Su Yalıtımı Yönetmeliği"nin ayrıntılarını bir kez daha gerçekleştirdiği online seminerde masaya yatırdı.

İBB İŞ BİRLİĞİYLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

T.C. Resmi Gazete'de 27 Ekim 2017 tarihinde yayımlanan ''Binalarda Su Yalıtım Yönetmeliği''nin inşaat sektöründe tasarımcıya, uygulayıcıya ve denetim mekanizmaları için getirdiği yenilikler konusunda paydaşlarını bilgilendirmeyi amaçlayan BİTÜDER, bu kapsamda düzenlediği seminerleri sürdürüyor.

Dernek, Covid-19 nedeniyle online olarak gerçekleştirdiği seminerin Temmuz 2021 programında, bu kez İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İBB’ye bağlı ilçe belediyelerinde çalışan ve sahada kontrol mekanizmalarında görev alan sektör paydaşları ile bir araya geldi. 

İBB İmar Daire Başkanlığı ve BİTÜDER iş birliğiyle yapılan seminerde, su yalıtımı ile ilgili güncel mevzuatlar, uygulamalar ve kullanılan malzemeler ele alındı, konuya ilişkin sorunlar konuşuldu.

BİNALARI KOROZYONDAN KORUMAK İÇİN ŞART!

Bahsi geçen yönetmeliğin projelere getirdiği yeni tasarım ve uygulama kuralları, nokta detayları ve etkin denetimin kurallarının ele alındığı seminer kapsamında ayrıca, binaları korozyondan korumak için yalıtımın öneminden de bahsedildi.
 
Kentsel Dönüşümün, depreme karşı güvenli yapıların oluşturulması adına önemli bir adım olduğunun altını çizen dernek, binaları korozyondan korumak için su yalıtımının önemini her zaman olduğu gibi katılımcılarla paylaştı. 

SEMİNER SERİSİNE DEVAM EDECEK

Belediyelerin, sağlıklı su yalıtımı uygulamalarının doğru şekilde  hayata geçirilmesi için önemli bir paydaş olduğuna inanan BİTÜDER, yurt genelinde yerel yönetimlerle iş birliği halinde, yönetmeliğin doğru anlaşılması ve uygulanması için farklı platformlarda seminerler düzenlemeye devam edecek.