Betula Çiçeklik işindeki başarısıyla ismini yalnızca yurt içine değil yurt dışına da duyurmuş bir marka. Yalova’da üç üretim, iki showroomu bulunan markanın çalışmalarını, Ufuk Karaböcek ile konuştuk. 

Betula Çiçeklik’in başarı hikayesini öğrenebilir miyiz?

Latince’de huş ağacı anlamına gelen Betula’nın ismini taşıyan firmamız, 1993 yılında Yalova’da, ziraat mühendisi olan babam tarafından kuruldu. Yalova’da üç üretim, iki showroomumuz bulunuyor. Yaklaşık 100 dönümlük arazi üzerinde saksı bitkisi yetiştiriyoruz. Ayrıca bahçe, kentsel alanlar, spor alanları, kent parkları, toplu konutlar, sanayi bölgeleri, alışveriş merkezleri, oteller ve benzeri konularda peyzaj proje danışmanlık hizmetleri veriyoruz. Yurt içinin yanı sıra yurt dışında da öne çıkan bir firmayız. İş hacmimizin yaklaşık yüzde 80’ini ihracat oluşturuyor. 

Hangi ülkelere ihracat yapıyorsunuz? 

Türkmenistan, Azerbaycan, Irak, Gürcistan gibi yakın coğrafyadaki ülkelere bitki ihracatı yapıyoruz. Firmamız ihracat konusunda sektördeki öncü firmalar arasında yer almaktadır. Özellikle yapılaşmanın yeni olduğu Gürcistan gibi ülkelere, o bölgenin iklimine uygun bitkileri ihraç ediyoruz. 

Bitki üretiminin yanı sıra peyzaj uygulamaları da yapıyor musunuz?

Evet, konut ya da ofis gibi farklı tipolojideki projelerin peyzaj uygulamalarını da yapıyoruz. İstanbul, Bursa, İzmit gibi yakın illerde peyzaj uygulamalarımız var. Yurt dışına da bitki satışının yanı sıra peyzaj uygulamaları da yaptık. Bitki tedarik ettiğimiz firmaların talebi üzerine peyzaj uygulamaları yapıyoruz. Örneğin yakın zamanda Daud’da yer alan bir alışveriş merkezi projesine hem bitki tedariki hem de peyzaj uygulamasını yaptık.