Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Samsung’un 5 Ağustos'ta gerçekleştireceği Galaxy Unpacked etkinliği için geri sayım devam ederken Samsung Electronics Mobil Dünya Başkanı ve CEO'su TM Roh, heyecanlandıran açıklamalarda bulundu.

“Altı ay önce Samsung Mobil’in yönetimini devraldığım günden bu yana çok şey değişti. Bir zamanlar sıradan olan şeyler, örneğin bir arkadaşınızı ziyaret etmeniz ya da yemek için dışarı çıkmanız, artık olağanüstüymüş gibi görünüyor. Ben bu dönemi “Yeni Normal” olarak görüyorum ve teknoloji, özellikle de mobil teknoloji bu süreçte kritik bir role sahip. Sadece birkaç ayda hayatlarımızın hayal edilemez şekillerde değiştiğini gördük. Uzaktan eğitim, evde fitness, online konserler ve çok daha fazlası, mobil teknoloji sayesinde mümkün oldu.

Teknoloji endüstrisinin liderleri olarak, toplumun ilerlemeye devam etmesine yardımcı olma konusunda özel bir sorumluluğumuz var ve şimdi buna gerçek bir aciliyet duygusu da eklendi. Birçok insan, onlara yeni iletişim yolları, yeni çalışma yolları ve yeni bağlantı kurma yolları sunacağımız konusunda bize güveniyor.

Bu yaz düzenlenecek Galaxy Unpacked etkinliğinde beş yeni güçlü cihazı tanıtacağız. Bu cihazlar, nereye gidersek gidelim sorunsuz ve aralıksız şekilde süren yeni mobil deneyimlerin yaratıcısı olma vizyonumuzu ortaya koyuyor. “Senin kadar güçlü" mottosuyla geliştirdiğimiz bu cihazlar işte, evde ya da dışarıdayken ya da oyun oynarken, gücü kusursuz işlevsellik ile birleştiriyor. Yeni Normalde, elinizdeki (kulağınızdaki ve bileğinizdeki) bu cihazlarla hayatı dolu dolu yaşama gücüne sahip olabileceksiniz.

Samsung Mobil’in geleceğini planlarken odaklandığımız üç stratejik önceliği paylaşmak istiyorum. Bu öncelikler Samsung’un günümüze kadarki duruşuyla da paralel şekilde, cesur ve yenilikçi olmaktı. Konfor alanımızda kalmak yerine risk alıyor ve hızlı hareket ediyoruz. Başkalarını beklemek yerine sektörün geri kalanına yön veriyoruz. Bu zor dönemlerde dahi, bu temellerin olması gereken yere, yani müşterilerimize odaklanmaya devam etmemizi sağlayacağını biliyorum.

Anlamlı yenilikler

Samsung'da her yeniliği net bir amaç doğrultusunda yaratıyoruz: Hayatınızı daha iyi ve daha kolay hale getirmek. Salgının hepimizin önüne birçok sınır koyduğu bir dönemde, teknoloji bizi daha büyük bir dünyaya bağlayan bir köprüye dönüştü. Özellikle mobil cihazlar, birçok insanın evden çalışmasının ve birbiriyle bağlantıda kalmasının tek yolu, gerçek bir hayat kurtarıcı haline geldi.

Son altı ayda, ürünlerimizi muazzam şekilde yeniledik ve Ar-Ge'ye büyük yatırımlar yaptık. Görüntülü sohbet teknolojisinin geliştirilmesinden ön saflarda çalışanların işlerinde güvende kalmasına yardımcı olmaya kadar gereken her şeyi yapmak için rekor sürede yeni çözümleri hayata geçirdik.

Yeni Normal, daha cesur yeniliklerin dönemi olacak. Daha kişisel, akıllı, kullanışlı ve güvenli bir mobil teknoloji yaratacağız. Sektör lideri katlanabilir telefonlarımız gibi çığır açan ürünler geliştireceğiz. Daha fazla pazarda geniş bir yelpazeye sahip Galaxy cihazlarını piyasaya sunarken, henüz hayal bile edemeyeceğimiz pek çok deneyimi mümkün kılacağız. İnsanların hayatlarını değiştirmek için bu cihazlarımızı nasıl kullanacakları konusunda da heyecanlıyım. Çünkü ancak o zaman anlamlı yenilikler hayat bulacak.

Birlikten kuvvet doğar. Son birkaç ay, bu atasözünün doğruluğunu defalarca kanıtladı. Birbirlerine yardım etmek için bir araya gelen pek çok kişinin hikâyeleri inanılmaz derecede mutluluk verici. Bu birliktelik, bütünün her zaman parçaların toplamından daha büyük olduğunu gösteriyor.

Bu süreç, Samsung’un geniş ortaklar ağının gücünü gerçekten anlamamı sağladı. Her zaman müşterilerimiz için yeni deneyimler yaratmak amacıyla hep beraber çalışmamız gerektiğine inandık.

Bunlardan birkaçını saymak gerekirse, Google, Microsoft, Netflix ve Spotify ile iş birliğimizden bahsedebiliriz. Kullanıcıların daha kolay bağlantı kurabilmesi için görüntülü aramayı[1] optimize etmek üzere Google ile birlikte çalıştık. Ayrıca Microsoft ile ortaklığımızı genişlettik, böylece Galaxy akıllı telefonlar ve Windows PC'ler mesajları, fotoğrafları ve takvim hatırlatıcılarını gerçek zamanlı olarak paylaşabiliyor.

Ayrıca ortaklıkların gücüne de inanıyoruz, çünkü start-up’lar, geliştiriciler ve yerel topluluklarımız dahil herkesin hayallerine ulaşma şansına sahip olmasını istiyoruz. Samsung C-Lab start-up kuluçka programı ve Samsung NEXT, şirketimizin bünyesindeki ve dışındaki girişimlerin inşasına, büyümesine ve yükselmesine verdiğimiz desteklerden birkaçı.

Samsung'da, nereden gelirlerse gelsin en iyi fikirleri pazara sunmaya devam edeceğiz. Sonuçta, gerçekten de birlikte daha güçlüyüz.

Hızla değişen dünyamızda çeviklik çok önemli. Yeni gerçekliğimizin dayattığı değişimin muazzam hızı, operasyonel çeviklik ihtiyacını beraberinde getirdi: Eğilimleri öngörerek ve yarın için kararlı adımlar atarak, kaynakları doğru önceliklendirme ve bugün verimli olma yeteneği. Salgın zorlu bir test oldu. Bu, gelecekteki operasyonlar için dayanıklılığı artırırken, bir yandan da yerel topluluklarımız, ortaklarımız ve çalışanlarımızı gözetmek için hızlı bir dönüşüm anlamına geliyordu.

Bu çeviklik, aynı zamanda Galaxy Unpacked etkinliğimizde tanıtacağımız güçlü cihazları ve bu cihazlarla bağlantılı deneyimleri hayata geçirmemizi sağlayan şey. İnsanların, çeşitli yaşam tarzlarına yönelik olarak iş, oyun ve farklı görevler için optimize edilmiş cihazlar istediklerini ve bu cihazlara ihtiyaç duyduklarını gördük. İnovasyona olan bağlılığımızın operasyonel çevikliğimizle bir araya gelmesi, mobil deneyimi tümüyle yeniden tasarlayabileceğimiz anlamına geliyordu.

Operasyonel çeviklik, güvenebileceğiniz bir mobil deneyim sunma biçimimizde de temel değişikliklere yol açtı. Müşterilerimizi korumak bir numaralı önceliğimiz olduğu için çipten uygulamalara kadar her bir unsuru güvenlikle bir bütün haline getiriyoruz. Bugün, sektör lideri savunma sınıfı Knox güvenlik platformumuzun dünya çapında bir milyardan fazla müşteriyi korumasından dolayı gurur duyuyoruz.

Özetle, bu üç stratejik öncelik Samsung Mobil’e Yeni Normal’de ve sonrasında rehberlik edecek. Bu stratejik öncelikler, dünyanın dört bir köşesinde daha fazla insana yeni ve yenilikçi mobil deneyimler sunma vizyonumuzu gerçekleştirmek için kendimizi sürekli olarak yeniden keşfetmemizi sağlayacak.

Galaxy ekosistemini genişletmeye ve gerçekten önemli şeylere odaklanabilmeniz için sizin kadar güçlü cihazlar sunarak daha azla daha fazlasını yapmanızı ve yeni deneyimler yaşamanızı sağlamaya devam edeceğiz. Sonuçta, Galaxy deneyiminin merkezinde siz varsınız ve bu sayede hayatı doyasıya yaşayabilirsiniz.

5 Ağustos'ta düzenlenecek Galaxy Unpacked etkinliğinde, sizin için neler geliştirdiğimizi bizzat görebileceksiniz. İlk defa Güney Kore'den canlı yayın yapacağız. Heyecan verici bir sanal deneyim olacak ve sizlerle buluşmak için sabırsızlanıyoruz!”