Temelleri 1992 yılında İstanbul’da atılan Baka Yapı Malzemeleri İnşaat A.Ş., inşaat sektörünün önemli oyuncuları arasında yer alıyor. Uluslararası kabul gören standart belgelerine sahip yüksek performanslı malzemeleriyle öne çıkan Baka Yapı Malzemeleri’nin hizmet verdiği uygulama alanlarından biri de cam çatılar. 

Son yıllarda kullanımı oldukça yaygınlaşan cam çatılar, yapıların iç alanlarını gökyüzüyle bütünleştirmesiyle hem fonksiyonel hem de estetik bir çözüm sunuyor. Müstakil evlerin dinlenme alanlarının yanı sıra AVM’lerde de tercih edilen cam çatıların dış hava koşullarına maruz kalması sebebiyle doğru çözümlenmesi önemli. Hareketli bir sistemden oluşan cam çatıların yağmur, dolu gibi hava koşullarının yanı sıra güneş ve rüzgar gibi etkenlere karşı da mukavemetli olması gerek. Çam çatılarda kullanılacak yapı malzemelerin bu mukavemeti sağlamasında rolü büyük. Nitekim cam çatıların birleşim noktalarında ya da derzlerinde özel silikonların kullanılması gerek. 

MAKSİMUM VERİMLİLİK SUNUYOR

Baka Yapı Malzemeleri geniş ürün gamı ile cam çatılara maksimum verimlilik sunuyor. Dış hava koşullarına çok fazla maruz kalan bu çatılara UV dayanımı yüksek ürünleri ile hizmet veriyor. Firma distribütörü olduğu Momentive markasının Nötr 9100F derz dolgu silikonları ile bu uygulama alanına hizmet veriyor. Baka Yapı Malzemeleri aynı zamanda yarı kapaklı cam çatılar için de kapakların altında kullanılmak üzere alüminyum folyolu yalıtım bantlarıyla çözüm sunuyor. Baka Yapı Malzemeleri Satış ve Pazarlama Şefi Murat Teksürer, çatının bağlantı noktaları için ise EPDM Membranlarının kullanılabildiğini belirterek, bu çatı sistemlerinde farklı detay çözümler gerektiğinde müşterilerine ihtiyaca uygun çözüm sunabildiklerini aktarıyor. Türkiye’nin tüm şehirlerine distribütörlüğünü yaptıkları markalarla hizmet verdiklerini ifade eden Teksürer, müşterilerine sundukları en önemli avantajın çözüm odaklı yaklaşımları olduğunu vurguluyor. Projenin detaylarını dikkate alarak maksimum fayda sağlayacak malzemeyi müşterilerine sunan markanın amacının, malzemenin satışını gerçekleştirmek değil doğru çözümü sunmak olduğunu belirten Teksürer, “Bu nedenle satışını yaptığımız tüm yapı malzemelerinde sertifikaları bulunan önde gelen markaları ile çalışıyoruz. Ürünlerimiz suya, neme, dış hava koşullarına karşı yalıtım sağlayan ürünlerden oluşuyor. Aynı zamanda stoklu çalışarak müşterilerimizin ihtiyaçlarına hızlı cevap veriyoruz.” diyor.