Kurulduğu 2000 yılından beri sağlık, spor, tarihi eser, kentsel tasarım, karma kullanım ve konut kategorilerinde pek çok önemli projeyi hayata geçiren Aslı Mimarlık, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen “Tasarım Merkezi” unvanını almaya hak kazandı. 

SİPARİŞ ÖNCESİNDE BAĞIMSIZ TASARIMLARA İMKAN VERECEK

Şubat 2021'de tasarım merkezi olarak kabul edilen Yücel Karaarslan, Aslı Karaarslan Özcan ve Hüseyin Tonguç Özcan ortaklığındaki firma, 2020 yılında ekiplerinin bir bölümünü tasarım merkezi çatısı altında birleştirdi, ofis olarak tasarımlarını müşteri siparişi üzerine gerçekleştirmeye başladı.

Tasarım merkezi olmanın firmalarına kazandıracağa en büyük avantajlardan birini müşteri siparişi almadan, kendi belirledikleri konularda bağımsız tasarımlar yapmak olacağını kaydeden firma yetkilileri, aynı zamanda tasarım patenti alarak kendi ürünlerini geliştirmeyi ve hazırladıkları projelerde kendi tasarım ürünlerini kullanmayı hedeflediklerini belirtti.

YERLİ ÜRÜNLERLE ÜRETİM VE HİZMET SEKTÖRÜNE KATKI SAĞLIYOR

Başta Türkiye ve Azerbaycan olmak üzere; Cezayir, Dubai, Gürcistan, Irak, Kazakistan, Libya, Özbekistan ve Rusya'da özel sektörün yanı sıra kamu için birçok projeye imza atan firma, 2018 yılında Aslı Mimarlık Bakü şubesinin kuruluşunu gerçekleştirdi.

Tüm tasarımlarını Ar-Ge faaliyetlerini temel alarak yapan şirket, bilhassa uluslararası tasarım projelerinde bulunduğu ülkelerde Türk firmalarına liderlik ediyor.

Firma ayrıca, tasarladığı projelerde yerli ürünler kullanarak da üretim ve hizmet sektörüne katkıda bulunmayı amaçlıyor.

2016 YILINDAN BU YANA UYGULANIYOR

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2016 yılında uygulanmaya başlanan Tasarım Merkezleri teşviki, uluslararası pazarda rekabet gücümüzü artıracak, ekonomide katma değer yaratacak, ileri teknoloji içeren tasarım ve ürünler geliştirilmesini hedefliyor.