Son 15 yılda her yıl ortalama yüzde 21 büyüyen ve altı kıtada 80’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren ASAŞ, ARGE Merkezi ile bu başarısını güçlendirmeye devam ediyor. 
2015 yılında sektörünün onaylanmış ilk Ar-Ge Merkezi’ni açan ASAŞ, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin resmi araştırması olan “İhracatta ilk 1000 araştırması ARGE verileri” ile şirketlerin Kamuoyunu Aydınlatma Platformu’nda yer alan verilerine dayanılarak hazırlanan araştırmada Türkiye’nin Ar-Ge alanında en çok yatırım yapan şirketleri arasında yer aldı.

Ar-Ge çalışmalarının gelişen Türkiye ve uluslararası rekabette önemli bir rol oynadığını belirten ASAŞ Alüminyum Genel Müdürü Derya Hatiboğlu “Ar-Ge çalışmaları tüm sektörler için olmazsa olmaz alanlardan biri haline geldi. Türkiye olarak, uluslararası rekabette öne geçmek ve sürekli gelişen pazarın taleplerini önceden görerek yapılanmamız gerektiğine inanıyorum. Bu konuda ülke olarak hızla yol kat ettiğimizi açıklanan verilerden görebiliyoruz.

“Türkiye İstatistik Kurumu’nun Temmuz ayında açıkladığı ‘Merkezi Yönetim Bütçesinden Ar-Ge Faaliyetleri İçin Ayrılan Ödenek ve Harcamalar’ verilerini incelediğimizde 2017 yılında yapılan Ar-Ge harcamalarının bir önceki yıla göre yüzde 17,5 oranında artış kaydettiğini görüyoruz. Türkiye olarak, uluslararası rekabette öne geçmek için sürekli gelişen pazar taleplerini öngörerek doğru AR-GE yapılanmalarını kurmamız gerektiğine inanıyorum. Bu yapıların Şirket’lerimizin içerisinde bulunduğu sektörlere göre ürün, pazar, proses ve organizasyon alanlarında farklı şekilde odaklanmalarının verimliliği arttıracağına inanıyorum.  Bu konuda ülke olarak hızla yol kat ettiğimizi açıklanan verilerin ipuçlarından görebiliyoruz.”

“Biz de ASAŞ olarak, 2015 yılında kurduğumuz Ar-Ge merkezimizde 80 personelimiz ve son teknolojiyle donatılmış sistemlerimizle; otomotivden havacılık ve uzay sektörüne, denizcilikten iklimlendirmeye varan çeşitli sektörlere hizmet veriyoruz.” 

“KENDİ SEKTÖRÜMÜZDE LİDER KONUMDAYIZ”

“ Hem ülkemizin hem de firmamızın rekabet edebilirliğinin arttırılması ve gelişimi için bir önceki yıla göre AR-GE’ye ayırdığımız bütçeyi yüzde 55 oranında arttırdık. ‘Türkiye’nin Ar-Ge Harcamaları En Yüksek 250 Şirketi’ araştırmasında; ise Ar-Ge merkezimize yaptığımız yatırımla kendi sektörümüzde lider konumda bulunuyoruz. Yürüttüğümüz 160 proje ile 7. sırada yer alırken, tescil aldığımız 7 tasarımımız ile de ilk 50 firma arasında buluyoruz. 2018 hedeflerimiz ise hizmet verdiğimiz sektörleri genişleterek çalışmalarımıza ivme kazandırmak” dedi.