Alüminyum sektörünün güçlü isimleri arasında yer alan Yavuzlar Alüminyum, Gebze’de yer alan fabrikasında üretimini yaptığı alüminyum profiller ile farklı sektörlerin ihtiyacına cevap veriyor. Yaptığı yatırımlarla üretim gücünü hızlandıran marka, müşterilerine kaliteli ve hızlı çözümler sunuyor. Markanın çözüm sunduğu en önemli sektörlerden biri de aydınlatma sektörü. Marka kalıp tasarımının önemli olduğu aydınlatma sektörüne alüminyum kalıpları ile hizmet veriyor. Müşterinin ihtiyacına uygun aydınlatma için kalıp tasarımı ve yapımı gerçekleştiriyor. 

Konu hakkında bilgi veren Genel Müdür Yardımcısı Nusret Yavuz, tedarikçisi oldukları sektörlerden birinin de aydınlatma sektörü olduğunu, özellikle iç aydınlatma sektörünün iş yaptıkları önemli bir kalem olduğunu ifade eden Yavuz, bu sektörde işin en önemli kısmının kalıp tasarımı ve kalıp yapımı olduğunu vurguluyor. 

HIZLI VE KALİTELİ ÇÖZÜM 

Ekstrüzyon üretiminde firmalarının hızlı ve dinamik bir kalıphane ekibi olduklarını belirten Yavuz, müşteriden gelen çizim, numune veya talep neyse müşterinin istekleri doğrultusunda kalıp yapımı ve tasarımını hızlı bir şekilde hayata geçirdiklerini ve sonraki üretim sürecine aktardıklarını açıklıyor. Firmalarına gelen bir tasarımın ve kalıbın profil hale dönüşmesinin ortalama 20 gün sürdüğünü belirten Yavuz, bu sektör için gayet çok hızlı bir süreç olduğunu vurguluyor.