Antalya Projesi, satış sürecinde aldığı talep ve kentsel dönüşüm sürecinde uygulanan model anlamında uluslararası bilinirliğe sahip referans bir proje oldu. Projeyi yurt içi ve yurt dışından çok sayıda kişi ziyaret etti, yerli ve yabancı üniversiteler, kurum ve kuruluşlar incelemelerde bulundu. Üniversiteler, öğrencilerinin teorik bilgilerini pekiştirmeleri için Sur Yapı Antalya Projesi’ne teknik geziler düzenledi. Şimdiye kadar Antalya Bilim Üniversitesi’nden; İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık, Akdeniz Üniversitesi’nden ise Mimarlık, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Şehir ve Bölge Planlama bölümlerinde öğrenim gören 346 öğrenci, 18 öğretim görevlisi eşliğinde projeyi gezdi. Bağımsız Devletler Topluluğu’na üye 11 ülke ve KKTC’den üst düzey ülke temsilcileri de ziyaret etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Antalya’da düzenlediği Uluslararası İnşaat Çalıştayı kapsamında Sur Yapı Antalya şantiyesine gerçekleştirilen teknik geziye, 65’i yabancı üst düzey bürokrattan oluşan, yaklaşık iki yüz kişilik heyet katıldı.

Sur Yapı, Antalya’da 1 milyon 300 bin metrekarelik dev alanda Avrupa’nın en büyük kentsel dönüşüm projesi olan, 70 bin kişinin yaşayacağı geleceğin akıllı şehrini inşa ediyor. Projeye, Türkiye’nin 81 ilinden ve yurtdışında 27 farklı ülkeden yüzlerce yerli ve yabancı yatırım yaptı. İnşa edilen mega şehir projesinden bugüne kadar; Amerika, Kore, Rusya, Almanya, Azerbaycan, Norveç, İngiltere, İran, Katar, Ürdün, Libya, Kuveyt, Mısır, Filistin gibi 29 farklı yabancı ülke vatandaşı ve Almanya, Hollanda, Fransa, İsveç, Belçika, Danimarka, Kanada, Yunanistan, Avusturalya, Portekiz gibi 27 farklı ülkede yaşayan Türk vatandaşları alım gerçekleştirdi. Start verilen günden bu yana birçok yerli ve yabancı üniversite, birçok kurum ve kuruluş Sur Yapı Antalya Projesi’ni yerinde inceledi.

Antalya projesi, gerek kentsel dönüşüm modeliyle gerekse akıllı şehir fonksiyonlarıyla tüm dünyaya örnek teşkil ediyor ve Türkiye’nin İstanbul’dan sonra marka değeri en yüksek kenti Antalya’nın değerine değer katıyor. Proje, satış sürecinde aldığı talep ve kentsel dönüşüm sürecindeki uygulanan model anlamında uluslararası bilinirliğe sahip referans bir proje oldu. İnşa sürecinden bu zamana kadar aldığı ödüller de bunu doğruluyor. Proje, dünyanın dört köşesinden dikkatleri üzerine çekiyor. Birinci derece deprem kuşağında olan ülkemiz için zaruri bir ihtiyaç olma özelliğinden yola çıkan Sur Yapı, inşa ettiği kentsel dönüşüm projesiyle büyük bir ihtiyaca cevap veriyor. Sur Yapı, yaklaşık 20 bin kişinin yaşayacağı 93 blokluk Park Etabı’nı tamamlayarak teslimlere başlamanın mutluluğunu yaşıyor.Sur Yapı Antalya projesi Avrupa Birliği’nin 2020 programında “Akıllı Kent” olmak için 17 projenin içinden yarışarak 3 projeden birisi seçildi. 

Çağdaş mimarisi, sosyal ve çevreci unsurları ile ön plana çıkan proje, dünyanın en eski ve en saygın tasarım yarışmaları arasında yer alan Green Good Design kapsamında da ödül kazandı. Avrupa Mimarlık Sanat Tasarım ve Kentsel Araştırmalar Merkezi ile Chicago Athenaeum Mimarlık ve Tasarım Müzesi tarafından 2009 yılından bu yana verilen Green Good Design; ürün tasarımı, ulaşım, mimarlık, kentsel planlama gibi farklı disiplinlerden projeleri uluslararası düzeyde ödüllendiriyor. Sur Yapı Antalya Projesi, bu kapsamda ‘‘Yeni Kepez Yeşil Merkez” teması ile 2018 Green Good Design ödülünü almaya hak kazandı.