Yapı projelerine alüminyum sistemlerin tasarım ve uygulama hizmetini veren Alse Metal, yurt dışındaki başarısını her geçen gün arttırıyor. Marka İngiltere, Fransa başta olmak üzere birçok ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Alüminyum dış cephe sistemlerinden alüminyum doğrama sistemlerine, alüminyum korkuluk sistemlerinden dekoratif cephe sistemlerine, ofis bölme sistemlerinden otomatik sistemlere kadar müşterilerine üretim, projelendirme ve montaj hizmeti veren marka, İstanbul İkitelli Organize Sanayi Eskoop Sanayi Sitesi’nde yer alan tesislerinde üretim yapıyor. Son yıllarda ağırlıklı olarak fason üretim yapan marka, makine parkına yaptığı yatırımlarla gücüne güç kattı. Yıllık üretim miktarı yaklaşık 300 bin ton olan Alse Metal, yaklaşık olarak ayda 1500 metrekare alüminyum kompozit üretiyor. Projeye özel çözümler sunarak müşteri memnuniyetini arttıran Alse Metal, birçok markalı projenin tercih ettiği bir marka. 

Yurt içinin yanı sıra yurt dışında da önemli projelere çözüm sunan Alse Metal Genel Müdürü Alper Coşkun, İsrail, İngitere, Fransa ve Irak’a ihracat yaptıklarını açıklıyor. İngiltere ve Fransa’ya cephe ve doğrama sistemlerini Türkiye’de üretimini yaparak ihraç ettiklerini dile getiren Coşkun, İsrail ve Irak’ta ise hem imalat hem de montaj yaptıklarını aktarıyor. Yurt dışında da çalışmalarını devam ettiğini açıklayan Coşkun, hedeflerinin yurt dışındaki faaliyetlerini daha fazla arttırmak olduğunu aktarıyor.  Nijerya’da Lagos bölgesinde yer alan hastane projesine çözüm sunduklarını belirten Coşkun, “2 bin 800 metrekarelik kompozit, 400 metrekare doğrama sistemleri ile hizmet verdik. Yaklaşık üç ay süren bu çalışmamız kapsamında proje, imalat ve uygulama gerçekleştirdik.” diyor. 

Alse Metal yurt içinde de prestijli projelerin tercihi olmaya devam ediyor. Gül İnşaat’ın Beylikdüzü’nde hayata geçirdiği Vira İstabul’da kompozit kaplama, cam cephe imalat ve montajı işlerine imza atan marka, endüstri yapılara da hizmet veriyor. Alse Metal, Yılmaz Makine’nin Çorlu’da yer alan fabrikasının cephesinde 450 metrekare kompozit, 160 metrekare slikon cephe, kepenk başta olmak üzere farklı iş yaptı. Çözüm yaptıkları projeler hakkında bilgi veren Coşkun, “Türk tekstil sektörünün önde gelen isimleri arasında yer alan Aba Tekstil’in İstanbul merkez ofislerinin ise iç ofis bölmeleri, doğrama, fotoselli kapı imlatını ve montajını üstlendik. Kabataş’ta restorasyon kapsamında bir binanın dış cephe çalışmalarını sürdürüyoruz. Doğrama sistemleri tarafımızca yapılan projeyi yakın zamanda teslim edeceğiz. EMS Yapı’nın Pelikan Villaları projesi kapsamında dokuz villanın panjur, doğrama sistemlerinin imalat ve montajını gerçekleştirdik. Konut projelerinin yanı sıra kafe gibi işletmelere de çözüm sunuyoruz. Örneğin Akasya AVM’nin içerisinde yer alan Ukalife LOUIECafe’nin alüminyum doğrama ve cam balkon işlerini yaptık. Alüminyum, her kullanım alanı için avantaj sağlayan bir malzeme. Alüminyumun en önemli avantajı yapı güvenliği ve sağlığı açısından hafif olması ve korozyona uğramamasıdır. Ayrıca alüminyumun mukavemeti yüksektir. Deformasyona, korozyona uğramıyor. Bu özellikleriyle yapılarda riski azaltıyor. İstenilen form, renk ve dokunun tasarlanabilmesi ise alüminyumu avantajlı kılan bir diğer özelliği. Mimarlar projelerinde planladıkları tasarımı alüminyum ile kolaylıkla sağlayabiliyorlar” diye konuşuyor.
Alüminyum sistemler sektöründeki tecrübesine ve işinde profesyonel ekibine dikkat çeken Coşkun, sözlerini şu şekilde tamamlıyor: 

”İşinde tecrübeli bir ekibe sahibiz. Bu da sahada işin aksamadan devam etmesine, yapılan çalışmadan istenilen verimliliğin alınmasına olanak sağlıyor. Aldığımız işi zamanında tamamlamamız, profesyonel bir kadroya sahip olmamız müşterimizin firmamıza olan güvenini arttırıyor ve gelecek projelerinde de tercih edilmemizi sağlıyor.”