İnşaatın en önemli kalemi olan betonun standartlara uygun üretilmesi ile uygun beton uygulamalarının yapılması için uzun yıllardır çaba gösteren Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) çalışmalarının sonuçlarını almaya başladı. Özellikle sürdürülebilirlik konusuna ğarmak basan ve bu konuda sektörde farkındalık yaratan THBB’nin sürdürülebilirlik konusunda yaptığı en önemli çalışmalardan biri 2017 yılında Beton Sürdürülebilirlik Konseyinin Bölgesel Sistem Operatörü olarak atanan THBB ve Beton Sürdürülebilirlik Konseyinin Belgelendirme Kuruluşu olmaya hak kazanan Kaynakların Sorumlu Kullanımı Sistemi (KGS). KGS’nin belgelendirmesi üzerine başvuran firmalara yönelik çalışmalarını sürdüren THBB, bu kapsamda hazır beton tesisini belgelendirmek üzere başvuran Akçansa Çimento San. ve Tic. AŞ’nin Gebze Hazır Beton Tesisi’nde KGS tarafından denetim yapıldı. Gerçekleştirilen denetim neticesinde Akçansa Gebze Hazır Beton Tesisi, “Beton Sürdürülebilirlik Konseyi Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgesi” almaya laik görüldü.

Bu belgelendirmenin ardından Akçansa, Büyükçekmece Çimento Fabrikası’nı belgelendirmek üzere başvuruda bulundu. KGS tarafından yapılan denetimler sonucunda Akçansa Büyükçekmece Çimento Fabrikası da “Beton Sürdürülebilirlik Konseyi Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgesi” almaya hak kazandı.

Akçansa Çimento San. ve Tic. AŞ’nin almaya hak kazandığı belgeler 30 Kasım Cuma günü İstanbul’da düzenlenen törende Akçansa Genel Müdürü Umut Zenar’a takdim edildi.
Dünyayla eş zamanlı olarak Türkiye’de sürdürülebilirliğe eğildiklerini ifade eden THBB ve ERMCO Başkanı Yavuz Işık, Kaynakların Sorumlu Kullanımı Sistemi’nin çevre dengesi ve ekonomik büyümeyi birlikte ele aldığını, doğal kaynakların verimli kullanımını sağlayarak gelecek kuşakların ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflediğini vurguladı.

Türkiye’deki ilk ‘Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgelerini’ almaya hak kazanan Akçansa’nın Genel Müdürü Umut Zenar nezdinde kutlayan Işık, hazır beton ve çimento sektörünü bu sisteme dâhil olmaya davet etti.

"BAŞARIMIZI ALDIĞIMIZ BELGELERLE TAÇLANDIRDIK”

Büyükçekmece fabrikalarının ve Gebze hazır beton tesislerinin sorumlu kaynak kullanımı konusunda uluslararası normlara uygunluğunu kanıtlayarak başarılarını aldıkları belgelerle taçlandırdıklarını ifade eden Akçansa Genel Müdürü Umut Zenar, Türkiye için birer ilk oluşturan bu sertifikaların sektörleri ve ülkeleri için gurur verici olduğunu vurguladı.