Isıtmadan, soğutmaya, klimadan, tesisattan, havalandırmaya ve yalıtım sistemine ve ekipmanlarına kadar oluşan iklimlendirme sektöründe COVID-19 sebebi ile 2020 yılı toplam ihracatında minimal bir daralmanın yaşanıyor olsa da, tüm dünya ve sektörlerin yaşadığı etkiler göz önünde bulundurulduğunda, sektörün yılı genel olarak memnun kapattığının altı çizildi. Toplam ihracatta ilk sırada gelen Tesisat Sistem ve Elemanları ürün grubunda bu dönemde 1.7 milyar $’ın üzerinde ihracatın yapıldığına işaret edilen açıklamada  iklimlendirme sektörünün Almanya ile en yüksek hacimli ihracatı gerçekleştirdiğinin altı çizildi.

Ocak-Aralık 2020 verilerine bakıldığında iklimlendirme sektörünün bu zorlu dönemi başarıyla geride bırakarak 2021 yılına girdiğini görüyoruz. Bu bağlamda, başarılı geçecek bir ISK-SODEX 2021 Fuarı’nın ayak sesleri de şimdiden duyuluyor. Fuarın uluslararası yapısı 8 üzerinde ülkeden katılımcıları ve İSİB organizatörlüğünde gerçekleşecek olan B2B görüşmeler  ile desteklenecek, yaklaşık 2 yıldır ISK-SODEX Fuarı’nı bekleyen iç pazar ise büyük bir dinamizm kazanacaktır.

ISK-SODEX 2021 FUARI TİCARET BAKANLIĞI VE İZMİR TİCARET ODASITEŞVİKLERİ KAPSAMINDA!

2014/4 sayılı Sektörel Nitelikli Uluslararası Yurt İçi Fuarların Desteklenmesine İlişkin Karar kapsamında ISK-SODEX Fuarı, T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından teşvik kapsamına alınmıştır. Bu bağlamda ISK-SODEX Fuarı katılımcısı olan ve Türk Ticaret Kanunu hükümleri çerçevesinde kurulmuş, ihracatçı birliğine üye şirketlerin, stant kirası ve konstrüksiyon harcamalarının belirli miktar ve oranlarda desteklenmesi uygun görülmüştür. Ek olarak İzmir Ticaret Odası (İZTO)’da ISK-SODEX Fuarı’nı destekleyerek, 2021 yılında teşvik verilecek fuarlar kapsamına almıştır.

AVRASYA HVAC&R SEKTÖRÜNÜN GÖZÜ ISK-SODEX 2021 FUARI’NDA

Avrasya Bölgesi’nde uluslararası düzeyde uzun bir aranın ardından gerçekleşecek ilk buluşmanın ISK-SODEX 2021 Fuarı olması sebepli, tüm sektörün 29 Eylül-2 Ekim 2021 tarihlerinin beklendiği ifade edilen açıklamada, ISK-SODEX 2021 – Uluslararası HVAC&R, Yalıtım, Pompa, Vana, Tesisat, Su Arıtma, Yangın, Havuz ve Güneş Enerjisi Sistemleri Fuarının katılımcı ve ziyaretçileri için tam anlamıyla bir “buluşma noktası” olacağının altı çiziliyor.