Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, hayata geçirilecek iki projenin genç nüfusun yoğun olduğu kentte ekonomiye ivme katacağını söyledi.Türkiye’nin doğusunun en önemli şehirleri arasında yer alan Şırnak’ta şehirde istihdam sağlayacak yatırımlar gündemde. Bunlardan ikisi Şırnak Valiliğinin ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA)’nın iş birliği protokolünü imzaladığı 18 milyon 500 bin lira bütçelik "Cizre Organize Sanayi Sitesinde İş Geliştirme Merkezi" ve 2 bin kişinin istihdam edileceği "Silopi Tekstil Kent" projeleri. 
İki projenin kenttin ekonomisine ve istihdamına sağlayacağı katkıya dikkat çeken Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, projelerin DİKA ve Valilik Özel İdare arasında müşterek olarak geliştirildiğinin altını çizdi. 

BÖLGEYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

İki proje üzerinde uzun zamandır çalışıldığını belirten Pehlivan, projelerin fizibilite ve proje aşamaları başta olmak üzere tüm aşamalarının tamamlandığını açıkladı. Cizre'de 15 bin metrekare alan üzerinde kurulacak merkezde 11 işlik yer alacağına işaret eden Pehlivan, organize sanayi bölgesinde yapılacağını, yeni yatırımların yanında mevcut yatırımların da geliştirmesinin hedeflendiğini söyledi. (AA)