İnşaat sektörü ülke çapında önemli işlere imzasını atmaya devam ederken, Türkiye’nin dışa açılma çabalarında önemli bir yer tutuyor. Öte taraftan ise sektör, ülke içindeki stratejik yatırımlarından biri konumunda yer alıyor ve yan sektörleriyle Türkiye’nin büyümesine büyük katkı sağlıyor. Son dönemde iskele kalıp endüstrisinden yapı kimyasallarına kadar pek çok farklı alan dünyanın kullandığı teknolojik sistemleri bünyesine katıyor. Hal böyle olunca da üretim kapasitesinden kalitesine kadar her şey büyük bir ivmeyle yükseliyor. 

Tüm sektörlerde üretim kendini tekrarlıyorsa mutlaka robot kullanmalı. Hele ki bu sektör inşaat gibi yüksek tonajlı ürünler üretiyorsa mutlaka tercih etmeli. Çünkü üretimin altından insan gücüyle kalkmak zor, zahmetli ve de çok maliyetli. İşte bu yüzden seri üretimin olduğu her birim, robotların gücünden faydalanmalı. 

Bizde bu sayı rotamızı inşaat malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren fabrikalara doğru çevirdik. Son teknoloji ile donatılan ve robotlarla desteklenen fabrikaların Türkiye’de çoğalıyor olması ve hatasız ürünlere imza atması oldukça umut vaat ediyor. Örneklerin çoğalmasını ve örnek fabrikaların sayısının artmasını diliyoruz. 

İyi okumalar dilerim.