İnsan sağlığı için çalışan ilaç endüstrisi, doğası gereği üretim süreçlerinde yüksek standartlara, hassas dozajlamalara ve hijyen kurallarına en fazla riayet edilen sektörlerin başında yer alıyor. Söz konusu insan sağlığı olunca batch kontrol sistemlerinden ölçüm sistemlerine, hangi makinada, hangi operatör, hangi iş emri, ne hızla çalışıyor, ne zaman başladı, ne kadar zamanı kaldı gibi üretim süreçleri ile ilgili birçok detay anlık ve geçmişe yönelik izleniyor, gerektiğinde hızlı aksiyon almak mümkün oluyor.

Bina Yönetim Sistemi, ERP Sistemleri, Ağırlık Kontrol ve Tartım Sistemleri, Kalibrasyon Yönetim Sistemleri, Barkod Sistemleri, Depo Yönetim Sistemleri gibi hassas üretimin gerekliliklerine yönelik birçok yatırım, ilaç sektörünün olmazsa olmazlarından.

Mayıs sayısında kapak konusu olarak incelediğimiz, “İlaçta Endüstri 4.0 Uygulamaları” bölümünde, Endüstri 4.0 yolunda dijital dönüşüm çalışmalarına hız veren ve bu alanda yatırımlar yapan Abdi İbrahim İlaç’ın projelerini ele aldık.

Abdi İbrahim, yakın dönem yatırımlarını hep Endüstri 4.0 odağında değerlendiriyor. Dijitalizasyon ve inovasyon projelerine çok önem verdiklerini kaydeden Abdi İbrahim Teknik Yöneticileri, mevcut süreçleri iyileştirme alanlarını ve yeni yatırımları bu açıyla değerlendirdiklerinin altını çiziyorlar.  Şirket veri izleme ve raporlama sistemi ile 65 ana hattını online olarak bulunduğu her ortamdan izleyebiliyor. • • • “

Ayın Röportajı”nda, otomotiv ve robot endüstrisinde çokça kullanılan MGB serisi kapı emniyet modülü ile esnek üretimlere imkan tanıdıklarını söyleyen Euchner Türkiye Genel Müdürü Oğuz Bayrak’ı konuk ettik.  Oğuz Bayrak, “Ürünümüzün üzerindeki opsiyonları hat akarken dahi yani hattı durdurmadan opsiyonlarını değiştirebiliyorsunuz” dedi.

Keyifle okumanız dileğiyle…