Müşteriye sunulacak hizmetin kaliteli olmasını belirleyen yer depodur” diye bir söz vardır. Günümüzde depolarda ürünün doğru olarak sayılmasından yerleştirilmesine, giriş ve çıkışların kayıt altında tutulmasından sevkiyatın yapılmasına kadar tüm süreçlerin uçtan uca, sistematik bir şekilde yürütülmesi ve yönetilmesi büyük önem taşıyor. İşlemleri özel okuyuculu el terminalleri ile yapan üreticiler, tüm kayıtları ERP ve/veya MRP gibi yazılımlar üzerinde otomatik olarak
tutulmasını sağlayarak hata riskini azaltıyor. Sürecin tümünü ele aldığımızda, Yalın Üretim kapsamında 5S, Kanban, Kaizen, Poka-Yoke gibi tekniklerin kullanılması depolardaki karmaşıklığı azaltılmasına yardımcı oluyor. Ayrıca depolarda bulunan ürünlerin envanteri çıkarılarak toplam stok durumu, maliyeti anlık olarak görülebiliyor.

***

Bu ay, “Beyaz Eşya ve İklimlendirme Sanayi Depoları”nı ele aldık. İklimlendirme sektörünün önemli katılımcılarından biri olan ve Dilovası’nda bulunan yeni nesil fabrikasında üretimlerine devam eden Systemair Türkiye’nin Fabrika Müdürü Ayşegül Eroğlu, sorularımızı yanıtladı. Depolarını, Yalın Üretim tekniklerinden biri olan Kanban yöntemine göre kurguladıklarını belirten Eroğlu, bu sayede sevkiyat süreçlerinin hızlı ve doğru bir şekilde tamamlandığına dikkat çekti.

Ayrıca yine kapak konumuz kapsamında, beyaz eşya sektörü için tedarik zinciri çözümleri unan CHEP’in çalışmalarını, Kıdemli Saha Operasyonları Müdürü Serhat Enyüce anlattı.

 Nisan sayımızda da sektör profesyonellerinden güncel haberleri, depolama sektörüne yönelik inovatif çözümleri okuyabilirsiniz.

Sağlıklı bir ay dilerim... İyi okumalar...