Gıda gibi insan sağlığı için kritik değere sahip sektörlerdeki imalatçılar, yenilikçi ambalajlama teknolojileri yoluyla hijyeni ve ömrü uzatılmış ürün geliştirip, müşteri talebini karşılıyorlar. 

El değmeden üretime imkan tanıyan robotik sistemlerin ve yüksek performans vaat eden hareket kontrol çözümlerinin kullanım alanlarının artması sayesinde hem sağlıklı hem de hızlı üretim mümkün oluyor.  

Üretim dünyasının Paketleme- Ambalaj alanındaki yatırımlarını ele aldığımız kapak konumuzda  bu ay, büyük ilgi gören fabrika ziyaretlerimize devam ederek, her biri sektörünün öncüsü Duru Bulgur ve İtimat markalarının tesisini ve kullanılan otomasyonlu sistemlerini inceleyip siz okuyucularımız ile paylaşıyoruz.

Ziyaretimizin ilkini, Türkiye’de paketli bulgur ihracatının yüzde 80’nini sahiplenen Duru Bulgur'a gerçekleştirdik. Duru Bulgur Üretim Müdürü Erdem Duru, röportajımızda, kolileme işlemlerinin robotlar tarafından yapıldığını, yakın zamanda kolilenen ürünlerin sevkiyat prosesini de robotlarla yapmayı planladıklarını açıkladı. 

İkinci fabrika ziyaretimizi gerçekleştirdiğimiz, Kayseri’de 40 bin metrekare alan üzerinde yılda bir milyon adet elektrikli ev aletleri üreten İtimat A.Ş'nin Fabrika Müdürü Ahmet Türkmen ise, "Küçük otomasyon projeleri ile iş gücü ve zamandan tasarruf ettik, iş güvenliği alanında da mesafe kaydettik. Ürün paketleme ve istifleme süreçlerini robotlarla çözmeyi düşünüyoruz" dedi.
Bu ay diğer iki ziyaretimizin adresleri ise Astor ve Coiltek - Çağdaş Pres Besleme Sistemleri fabrikaları oldu. Dağıtım transformatörleri gövde kaynaklarında kullandığı otomatik robotik kaynak sistemi ile Astor'un, kaliteden ödün vermediğini vurgulayan Astor A.Ş Genel Müdürü Enver Geçgel otomasyonun üretim süreçlerine sağladığı katkıları paylaştı.

Yılda 800 pres besleme sistemi üreten Coiltek - Çağdaş Pres Besleme Sistemleri markasının Pazarlama Müdürü Birol Yılmaz ise, yeni fabrika yatırımı ile üretimi departmanlara ayırma projesinin kısa süre içinde hayata geçirileceğini söyledi.

Dosya bölümünde “Enerji Verimliliği Uygulamaları” konusunda sektördeki yeni teknoloji trendlerini,  yeni çözümleri, uygulama  ve gelişmeleri; Ayraç bölümünde ise “Endüstriyel İletişim" alanındaki uygulamaları, ürün ve çözümleri inceledik.  

Her bir sayfasını keyifle okuyacağınıza inanıyoruz.