Makina İmalat Sanayi, geleceğin esnek üretim sistemlerine ve hatlarına ayak uydurmak, büyüme hedefleri doğrultusunda ilerlemek istiyorsa; katma değerli, seri ve hassas üretimi destekleyen, çevresiyle hızlı ve uyumlu biçimde haberleşebilen makinalarını güçlü otomasyon partnerleriyle birlikte geliştirmesi gerekiyor. Yeni sayımızda bu vizyonu geliştirmiş makina üreticilerinden Ales Pres’teki yatırımları ve makina imalatçılarına çözümleriyle hizmet veren markaları sayfalarımıza taşıdık. 

Ürettiği yüksek tonajlı dar tipli presler ile jant sektöründe, büyük tablalı ve yüksek tonajlı link drive mekanizmalı presler ile otomotiv sektöründe, knuckle joint mekanizmalı presler ile de radyatör paneli sektöründe ciddi ivme yakalayan Ales Pres, yakın dönemde servo pres üretimine ve Ar-Ge yatırımına odaklandı. Ales Pres Satış Müdürü Mustafa Karakoç, fabrika ziyareti röportajımızda; ağır tonajlı preslerin üretimine odaklandıklarını, eksantrik preslere ek olarak, yüksek teknolojisi sayesinde knuckle joint, link drive ve servo preslerin üretimini öncelikleri arasına aldıklarını söyledi. Detayları röportajımızdan inceleyebilirsiniz. Ayrıca bu alanda çözümleriyle fark yaratan markalarla yapılmış röportajlara, yenilikçi teknoloji ve uygulamalara yine kapak bölümümüzden ulaşabilirsiniz.

***
Otomasyondan yoğun olarak yararlanan sektörlerin temsilcilerinden mesajlar var. Ağaç İşleme Makina ve Yan Sanayisi İş Adamları Derneği (AİMSAD)’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Erol, 2020’de hem iç pazarda, hem de ihracatta ciddi bir artış beklediklerini açıkladı. PAGDER Başkanı Selçuk Gülsün ise; “Özellikle üretkenliğimizi arttıracak teknolojilere odaklanmak gerekiyor. İşgücü verimi de çok önemli bir başlık, bunun için eğitim reformuna ihtiyacımız var” dedi. TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca ise yeni yıl mesajında ihracatta artış için daha teknolojik ürünler üretirken, daha rekabetçi olmamız gerektiğine dikkat çekti. 

Yine dolu dolu bir içerikle karşınızdayız.