Türkiye’nin dört bir yanından 800’ü aşkın ekonomi gazetecisinin üye olduğu Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin (EGD) düzenlediği 13. Ekonomi Basını Başarı Ödülleri töreni 30 Haziran 2021 Çarşamba akşamı düzenlendi. Düzenlenen törende birçok kategoride ödüller sahiplerini buldu. Yılın Radyo Programı Ödülü ise Endüstri Radyo’da KOBİ’lerin Koçu, Finans Doktoru programını hazırlayan ve sunan Cüneyt Dirican’a verildi. 

EKONOMİ BASINININ PAYI BÜYÜK

Bir yıl içerisinde yapılan haberlerin değerlendirildiği organizasyonda, dallara göre ödül kazananlar açıklandı. 
Törende konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, ihracatta 200 milyar doların üzerine doğru gidiş yaşandığını belirterek, "2021 rekorların kırıldığı bir yıl olacak. Bundan sonra ihracatımız ikili rakamlar üzerinde konuşulacak." dedi.

Bu dönemde kendilerine verdiği destek için basın mensuplarına teşekkür eden Gülle, bu güzel haberlerin oluşmasında emeği geçen bütün ihracatçılara şükranlarını sunduğunu bildirdi.
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise ekonomi basınının öneminden bahsederek, "Herkes ekonomi gazetecisi olamaz bunun için beşeri sermaye, eğitim, tecrübe çok önemli. Ülkemiz 20 yıldır üst üste büyüme sağladıysa bu sizlerin de sayesinde oldu." dedi.