İstanbul merkezli oyun girişimi Ace Games, özel sermaye şirketi Actera liderliğinde, San Francisco merkezli risk sermayesi fonlarından Nfx, bireysel yatırımcılar Kristian Segerstrale, Alexis Bonte ve Türk girişimci Kaan Günay’ın da katılımı ile 7 milyon dolar yatırım aldı.
Yatırım Turuna ilişkin açıklamalarda bulunan Ace Games Kurucu Ortağı ve CEO’su Hakan Baş, AceGames’de güçlü bir ekip kurduklarını ve yatırım sonrası da ekiplerini güçlendirmeye devam edeceklerini söyledi. Aldıkları yatırımla ve ortaklarının da destekleriyle katma değerli işler yapacaklarına inandıklarını ifade eden Baş, yatırım ve oyun dünyasının öncü isimlerini Ace Games çatısı altında bir araya getirdikleri için çok mutlu olduklarını belirtti. 

YATIRIMLARA DEVAM EDİLECEK

Actera’dan yapılan açıklamada ise, “AceGames’in başarısının hem Türkiye ihracatına hem de istihdama fayda sağlayacağına inandıkları kaydedildi.  Açıklamada, mobil oyun sektöründe Türkiye’nin çok daha iyi yerlere gelebilmesi için Türkiye’nin başarılı oyun şirketlerine yatırım yapmaya devam edecekleri ifade edildi.