ST Endüstri Radyo’da Bahar’la İş Dünyası programının konuğu Türkiye Gezginler Kulübü Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural 44 yıllık birikimini Bahar Yıldırım’a anlattı. 

Türkiye Gezginler Kulübü Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, pandemi sürecinde öğrencileri okula gönderip göndermeme konusundaki ikilemi değerlendirdi. Kural, süreç nereye kadar gidecek ve sonuçları ne olacak bilemiyoruz ancak aşının ne zaman bulunacağı belli değil. Dolayısıyla dikkatli davranarak hayatımıza devam etmek durumundayız.” ifadelerini kullandı.

'44 YILLIK BİRİKİMİM YAŞAYAN MÜZE OLDU'

Gayrettepe’de bulunan dairesini bir müzeye dönüştürdüğünü belirten Prof. Dr. Orhan Kural, İstanbul Teknik Üniversitesi’ndeki 44 yıllık birikimini burada sergiliyor. Daha önce verdiği konferanslardan biriktirdiği anıları ücretsiz bir şekilde meraklılarıyla buluşturan Kural, “Özellikle siyaset okuyan öğrencilerin faydalanabileceği kitaplar, yazılar bulunuyor. Ben oraya ‘Yaşayan Müze’ diyorum, üstelik çay ve kahve ikramımız var. İsteyen herkes gelip gezebilir.” dedi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bir proje üzerinde çalıştıklarını belirten Kural, bakanlıkla birlikte öğrencilere ve öğretmenlere Yaşayan Müze evini ziyarete açacaklarını söyledi. 

‘SİGARADAN KURTULALIM’ PROJESİ İLE BAŞARILI SONUÇLARA ULAŞTIK

Pandemi sürecinden dolayı ara verdikleri diğer projeyi de anlatan Kural, sigara kullanan öğretmenleri ve öğrencileri ‘Sigaradan Kurtulalım’ projesi kapsamında göğüs hastalıkları hastanelerine götürdüklerini ifade etti. Burada sigara içen hastalarla görüştüklerini anlatan Kural, ‘Sigaradan Kurtulalım’ projesiyle  %34 oranında sigara kullanımının bırakıldığının altını çizdi.

GEZGİNLER KULÜBÜ FAALİYETLERİ ARTIK E-DERGİ’DE 

Başkanlığını yürüttüğü Türkiye Gezginler Kulübü’nün faaliyetlerinden de bahseden Kural, “Burada gezginleri buluşturuyoruz. Dünyanın birçok yerine düzenlediğimiz gezilerimiz oluyor. Aynı zamanda tecrübelerimizden de faydalanıyoruz. Bu kulübü kurmak hayatımda yaptığım en iyi işlerden bir tanesi diyebilirim. Dernek olarak amacımız farklı coğrafyaları gezip, tanıyıp daha sonra bunrada edindiğimiz izlenimleri insanlarla paylaşmak. Derneğimizin bir de e-dergisi bulunuyor. Yaptığımız faaliyetleri burada okuyucu ile buluşturuyoruz.” dedi.